0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Opintomatkailua Muurameen

Tiina Pelkosen Elinvoimaa kuntiin -hanke järjesti 12.4. opintomatkan Muurameen Keski-Suomeen. Bussillinen elinvoima-asioista kiinnostuneita kuulijoita lähti matkaan Alajärveltä, Evijärveltä, Kannonkoskelta, Kurikasta, Kyyjärveltä, Soinista, Vimpelistä ja Ähtäristä.

Kuulijat koostuivat kunnanjohdosta, kehittämisyhtiöiden henkilöistä ja kunnan luottamushenkilöistä. Kuntavieraat otettiin vastaan Muuramen Riihivuoressa, jonka maisemia ihasteltiin joukolla.

MAINOS

Muuramen kunnan virkamiehistä olivat mukana kunnanjohtaja, hallintojohtaja, talous- ja henkilöstöjohtaja, kehittämisjohtaja, tiedottaja, liikuntajohtaja ja yrityskoordinaattori.

Muuramessa on vahva Me-henki ja sujuva päätöksenteko. Tutustumme kuntastrategiaan ja päätöksentekomekanismiin. Muuramessa on onnistuttu luomaan joustavan ja menestyvän kunnan maine asukkaiden ja koko Suomen mittakaavassa.

Elinvoima-asioissa Muurame on valtakunnallinen edelläkävijä ja tunnettu rohkeudestaan tehdä asioita uudella tavalla. Muuramen organisaatio on rakennettu puhtaasti strategian pohjalta ja he ovat karsineet lautakuntiensa määrän kahteen: Elinvoima ja kestävä kasvu sekä Hyvinvointi ja palvelut.

Opintomatkalaiset saivat mahtavia esimerkkejä mm. kuntalaisten osallistamisesta, liikkuva Muurame -brändistä, tiedottamisesta, markkinoinnista, kaavoituksesta, taloudesta, nopeasta päätöksenteosta ja yrittäjäystävällisyydestä. Keskustelua käytiin myös kunnan roolista, elinvoimasta ja vetovoimatekijöistä.

Tiina saikin paljon kiitosta onnistuneen tapahtuman järjestämisestä, mistä iso kiitos kuuluu Muuramen kunnan vieraanvaraisuudelle. Opintomatkalaiset saivat aidosti uutta ajateltavaa ja jakoivatkin Muuramesta positiivista kuvaa mm. Facebook-seinillään:

”Välillä on hyvä käydä katsomassa, kuinka asioita tehdään oman maakunnan ulkopuolella. Olin mukana tutustumassa ”Keski-Suomen Kauniaiseen”. Kuntaan, jossa on Keski-Suomen suurin väestönkasvu, nuorekkain ja koulutetuin väestö, alhaisin työttömyys ja yrittäjämyönteisin kunta. Kuntaan, joka uskaltaa tehdä asioita omalla tavallaan… Paljon uusia ajatuksia tuomisina kotiin.”
–Seija Ojajärvi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät