0.2 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Varautuminen, yhteistyö ja sen eri toimijat

Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiristä varautumisen ja valmiuden asiantuntija Tave Rautiainen vieraili Kyyjärvellä paikallisen osaston kutsumana. Päivän kestävässä koulutuksessa oli aiheena ensihuollon esittely ja varautuminen. Parasta antia oli käytännön tilanteet, joissa kouluttaja Tave Rautiainen on ollut mukana.

Punaisen Ristin tavoitteena on yhdistää järjestötoimijoita sekä viranomaissektoria, jolla tuodaan turvallisuudentunnetta sekä kehitetään turvallista ja viihtyisää asuin- ja elinympäristöä. Paikallinen, alueellinen ja valtakunnallinen yhteisymmärrys on siis ensiarvoisen tärkeää. Punainen Risti on varautunut toimimaan viranomaisten apuna.

MAINOS

Varautuminen on valmistautumista etukäteen tehtäviin ja tilanteisiin, joihin normaalioloissa, häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa voidaan joutua. Varautuminen on pieniä tekoja arjessa, joita voi järkyttää sähkönjakelun ongelmat, tietoliikenteen häiriöt, sairastumiset, taudit, kunnallistekniikka, kuljetustekniikka, tulipalo, päivittäistavarahuollon häiriöt, vaarallisten aineiden onnettomuudet, väkivalta, liikenneonnettomuudet.

Varautuminen tarkoittaa, että on valmiiksi mietittynä: kuka meitä tarvitsee, milloin autamme, millä resursseilla, miten autamme, miten meidän hälytetään ja kuinka nopeasti olemme valmiita toimimaan.

Varautuminen tarkoittaa myös kotien varautumista erityistilanteisiin. Kotiin hankitaan ruokaa ja muita päivittäin välttämättä tarvittavia tavaroita vähän enemmän. Kotivara on normaalissa kierrossa olevia elintarvikkeita ja tavaroita, joita täydennetään käytön mukaan. Näin elintarvikkeet pysyvät tuoreina ja tavarat käyttökelpoisina. Tilanne, että kauppaan ei pääse, voi yllättää monestakin syystä.


Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät