-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Alajärven kesään ammattiteatteria

Teatteriyhdistys Lakeuden Kärki ry. tuottaa ensi kesäksi koulukeskuksen Alajärvi-saliin Muistathan kai -nimisen teatteriesityksen.

Sunnuntaina 1.7. ensi-iltansa saavassa esitys on teatteria musikaalien ja operettien kautta. Sopraanot Ritva Kotanen ja Heini Korhonen sekä tenorit Keijo Kuivanen ja Risto Piirainen tulkitsevat viulisti Juha Arppolan ja pianisti Tuomas Honkkilan säestäminä mieleenpainuvia ja loistokkaita kohtauksia tunnetuista opereteista ja musikaaleista.

MAINOS

Esityksessä kuullaan muiden muassa Iloisen lesken, Viktorian husaarin ja Mustalaisruhtinattaren kappaleita. Musikaaleista ovat mukana muiden muassa Oopperan kummitus ja Viulunsoittaja katolla. Kaikkiaan näytöksiä on Alajärvellä kahdeksan. Muistathan kai nähdään myös Evijärven nuorisoseuralla kahdesti.

Teatteriyhdistys Lakeuden Kärki ry:n takana ovat Antti Vartiala ja Marjatta Keskinen. Vartiala johti pitkään Lappajärvellä Halkosaaren kesäteatteria. Hän ei löytänyt 25 vuoden jälkeen yhteistä säveltä kunnan kanssa ja yhteistyö päättyi viime vuoteen.

Alajärvi mielessä

Vartiala kertoo, että hänellä on edelleen teatterin toteuttamiseen halu, mutta näyttämölle hän ei enää haikaile. Alajärvi oli ensimmäisenä mielessä, kun Teatteriyhdistys Lakeuden Kärki alkoi suunnitella ammattimaista kesäteatteritoimintaa.

– Emme ensin kuitenkaan tienneet Alajärvi-salia. Sali on upea – myös akustiikaltaan. Tilaa löytyy noin 250 hengelle. Kesäteatterinautintoa ei kiusaa sade, kylmyys, hyttyset tai tuuli, summaa Vartiala.

Jyrkkä ja nouseva katsomo takaa sen, että yleisö on suhteellisen lähellä näyttämöä.
Vartialalla on aikaisempaa kokemusta alajärveläisten kanssa toimimisesta. Punaisen Tuvan viinitilan kanssa on tehty yhteistyötä pitkään. Alvariinikin on tuttu yhteistyökumppani.

– Hartain toiveeni on, että alajärveläiset yhteisöt ja yritykset ja ihmiset ottaisivat kesäteatterin omakseen. Ajatuksia jatkostakin on, jos saamme tämän onnistumaan.

Ammattilaiset näyttämöllä

Muistathan vielä -produktiossa esiintyvä Keijo Kuivanen on Antti Vartialan koulukaveri, joka on esiintynyt Tampereen Oopperassa ja vieraillut Kansallisoopperassa.

Ritva Kotanen on valmistunut Tampereen konservatoriosta laulunopettajaksi ja täydentänyt opintojaan Tamara Lundin ja puolisonsa Alexandru Ionitan laulukursseilla. Hän on pitänyt yhdessä Kuivasen ja Alajärvelläkin esiintyvän Tuomas Honkkilan kanssa kirkko- ja operettikonsertteja.

Tuomas Honkkila on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta ja on toiminut opettajana Vakka-Suomen ja Sastamalan musiikkiopistoissa. Hän on opiskellut muiden muassa Lauri Välimaan ja Heini Kärkkäisen johdolla ja työskennellyt valmistuttuaan erityisesti laulajien kanssa.

Antti Vartialalle tulee ensi vuonna 50 vuotta uraa täyteen teatterissa.
– Olen oppinut nauttimaan toisten ihmisten hyvästä työstä, miettii teatterialan konkari.

Antti Vartiala ja Marjatta Keskinen ovat innoissaan uudesta, ammattimaisesta kesäteatterista Alajärvellä.


Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät