1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Kyläkoulut jatkavat Alajärvellä

Alajärven kaupunginvaltuusto päätti sivistystoimen toiminta- ja toimitilaverkkoratkaisuista kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti.

Sivistystoimen ja varhaiskasvatuksen hallinto sekä vapaa-aikatoimen henkilöstöä sijoitetaan Alajärven kaupungin omistamiin Hoiskon toimistotiloihin. Etsivä nuorisotyön ja perustettavan Ohjaamo-toiminnan järjestämiseen vuokrataan tilat.

MAINOS

Kyläkouluihin valtuusto päätti olla koskematta. Juha Hauta-aho esitti, että Ylikylän koulu jatkaisi Jamilla vuoteen 2022 saakka ja Luoma-ahon koulu lopetettaisiin 2019. Uusikylän koulun tilannetta olisi tullut Hauta-ahon mukaan seurata. Äänestyksessä Hauta-ahon esitys kaatui 16-18.

Markku Sillanpää teki päätökseen ponsiesityksen, että sivistyslautakunnan toiminta- ja toimitilaverkkoasiaan ei palata seuraavana neljänä vuotena. Ponsiesitys raukesi kannattamattomana.

Valtuusto hyväksyi perusturvan talousarvion ylitykset vuodelta 2017. Alajärven peruspalveluiden osalta sosiaalipalvelut ylitti talousarvion valtuuston sitovalla tasolla.

Aikuispsykososiaaliset palveluissa erityisesti psykiatrisen asumispalvelun tarve on ollut suurempaa, mutta myös päihdehuollon asumispalveluissa ollut tarve väliaikaisiin asumispalveluratkaisuihin.

Vammaispalveluissa kustannusten kasvu johtuu erityisesti vammaispalvelulain mukaisten subjektiivisten oikeuksien palvelutarpeiden kasvusta sekä kotona tapahtuvasta palveluasumisesta.

Hyväksyttiin 31219 euron ylitysoikeus vapaa-ajan suurtuotteelle vuodelle 2017. Vapaa-ajan suurtuotteen ylitys johtui liikuntatoimen ja nuorisotoimen talousarvion ylittymisestä. Liikuntatoimi ylittyi 56846 euroa johtuen pääasiassa rakennusten ja huoneistojen vuokriin varattujen määrärahojen ylittymisestä.

Jamin liikuntasalin vuokraan ei oltu varauduttu ja myös sisäisten vuokrien osalta määrärahat ylittyivät. Nuorisotoimi ylittyi 36 843 euroa. Nuorisopalveluissa palkkauskustannukset ylittyivät 23492 euroa ja Starttipaja Laituri ja Etsivä nuorisotyöhankkeelle saatiin 21000 euroa vähemmän valtionavustusta.

Vapaa-ajan tuotteista kirjasto alitti talousarvionsa 39057 eurolla ja Nelimarkka -museo 27265 eurolla.
Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakuntaa koskeva yhteistoimintasopimus hyväksyttiin Alajärven osalta.

Kyseessä on sopimus Alajärven kaupungin, Lappajärven ja Vimpelin kunnan yhteisestä toimielimestä 1.1.2019 alkaen. Sopimuksen tarkoituksena on sopia perusturvan toimialan palvelujen tuottamisesta kuntien yhteislautakunnassa. Sopimuksen mukaisen yhteistoiminnan järjestämisestä varten yhteisenä toimielimenä toimii Järvi-Pohjanmaan perusturva.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät