Tänään vietetään 12. valtakunnallista Koiranpäivää

Mainos[adrotate banner="3"]

Tänä vuonna Suomen Kennelliitto muistuttaa Koiranpäivällä, että koiran kanssa harrastaminen tuo hyvinvointia niin neli- kuin kaksijalkaisillekin.

Ihmisen parasta ystävää voi juhlistaa jakamalla omat harrastustuokiot sosiaalisessa mediassa tunnisteella #koiranpäivä ja osallistumalla tapahtumiin eri puolilla Suomea.

MAINOS

Koiran kanssa voi harrastaa hyvin monipuolisesti. Monessa lajissa harrastuksen voi viedä aina kilpakentille saakka, mutta ihan tavallinen kotikoira on oiva harrastuskaveri arjessa puuhasteluun.

Koira lisää erityisesti yksinasuvien ja vähän liikkuvien hyvinvointia, sillä sen kanssa tulee huomaamattakin otettua päivittäiset askeleet, tutustuttua helposti uusiin ihmisiin ja lähdettyä seikkailemaan luontoon. Tärkeintä on löytää omannäköinen tapa tehdä ja viettää aikaa yhdessä.

Perinteisten näyttelyiden, kokeiden ja kilpailuiden rinnalle on viime vuosina kovalla tohinalla noussut esimerkiksi luku- ja kaverikoiratoiminnan, rally-tokon ja koiratanssin kaltaisia uusia tapoja harrastaa. Yhä laajenevasta koiraharrastusten kirjosta löytyykin taatusti kaikille sopiva tapa toteuttaa itseään, saada uusia tuttavuuksia ja nauttia kivasta yhdessä tekemisestä parhaan ystävän kanssa.

Mutta miten ja mistä löytää juuri se itselle kiinnostavin harrastus? Kennelpiirit ovat Kennelliiton jäsenyhdistyksiä ja alueellisia toimijoita, joiden jäseninä puolestaan on monenlaisia paikallisia koiraharrastus- ja rotuyhdistyksiä.

Kennelpiirien ja niiden jäsenyhdistysten kautta kautta onkin helppo saada tietoa oman alueensa koiraharrastusmahdollisuuksista, kokeilla uutta ja vaikkapa koota oma lenkkiporukka. Koiranpäivänä kennelpiirit ja erilaiset yhdistykset ovat perinteisesti järjestäneet tapahtumia.

Seinäjoki Koirakulkue on päivään liittyen tänään kello 18. Koirakulkueen järjestää Etelä-Pohjanmaan kennelpiiri ry. Kokoontuminen on Lakeudenpuiston parkkipaikalla.

MAINOS
Edellinen artikkeliKuortaneenjärven nousu hidastumassa
Seuraava artikkeliKyläkoulut jatkavat Alajärvellä