LaVe uskoo tekemiseensä

Mainos[adrotate banner="3"]

Lappajärven Veikot on valmistautunut toiseen naisten Superpesis-kauteensa viime marraskuusta lähtien.

Joukkueen uuden ykköspelinjohtajan, Tero Tuomelan, solahtamista joukkueeseen on edesauttanut se, ettei joukkue ole juuri muuttunut edelliskaudesta ja oikeastaan kaikki pelaajat ovat Tuomelalle entuudestaan tuttuja. Tuomelan puoliso Tanja on pelannut aikaisemmin Veikoissa ja joukkuetta on tullut myös sitä kautta seurattua.

MAINOS

Tuomela haluaa pelillisten asioiden ohella korostaa joukkueen järviseutulaisuutta. Joukkueessa on mukana pelaajia, jotka esiintyvät alkavalla kaudella Vimpelin Vedon B-tyttöjen joukkueessa: tällä halutaan antaa signaali jatkuvuudesta. LaVe aloitti valmistautumisen tulevaan kauteen marraskuussa.

Paras irti

Ennen sarjan käynnistymistä Veikottaret ovat kiinnittäneet huomiota pelinomaisiin asioihin. Tähtäimessä on oikeanlainen ajoitus siihen, että mistä ja miten saadaan jokaisesta paras irti.

– Viime kausi oli ensimmäinen Superissa monelle pelaajalle. Uskallusta ja uskoa omaan tekemiseen tarvitaan. Virheitä pitää joskus tehdä, että tulee onnistumisia. Pitää pelata oman taitotason äärirajoilla, että pärjätään, kiteyttää Tuomela ja jatkaa:

– Varomalla ja jossittelemalla tulosta ei tule. Halu voittaa pitää loistaa jokaisella läpi.
Vaikka LaVe onkin vielä joukkueena melko nuori ja kokematon, on se Tero Tuomelan mukaan kehityskykyinen. Joukkueessa on urallaan eteenpäin meneviä nuoria naisia.

– Pelaajat ovat varmasti valmiimpia pääsarjatasolle kuin viime vuonna. Uskallusta ja luottoa omaan osaamiseen löytyy.

LaVe avaa sarjakautensa helatorstaina eli 10. toukokuuta kotikentällään Kempeleen Kiriä vastaan. Joukkueessa ei ole Tuomelan mukaan hirveästi puhuttu tulevan kauden tavoitteesta. Viimeisistä pudotuspelipaikoista voi kuitenkin puhua eli että ottelut jatkuisivat runkosarjan jälkeen ylemmissä pudotuspeleissä.

– Sarjassa on muutama huippujoukkue ja meidän tasoista massaa, joka taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Seuraa heitä: Janina Männikkö, Roosa Aho, Essi Ritola.
Tuomelan veikkaus kauden loppujärjestyksestä: 1. Porin Pesäkarhut, 2. Manse PP, 3. Jyväskylän Kirittäret, 4. Lapuan Virkiä. Myös Kempeleen Kiri voi erottua muusta massasta.

LaVen Superpesis-rinki 2018: Roosa Aho, Jutta Herrala, Anna Ihamäki, Kaisa Jaakkola, Jenna Kallio, Piritta Kärnä, Oona Liimatainen (lainalla Porista), Karoliina Luoma-aho, Janina Männikkö, Ella Mäki, Inka Mäki, Henna Olli, Emmi Peltola, Riina Rantala, Essi Ritola, Nella Sova, Tanja Tuomela, Emmi Vehka-aho. Pelinjohto: Tero Tuomela, Jukka-Pekka Tuomela, Tuomas Nurmela.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliSoini palkitsee kuntalaisia jopa 4000 euron avustuksella
Seuraava artikkeliTripla Vedon tavoitteena