Soini palkitsee kuntalaisia jopa 4000 euron avustuksella

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin kunta on päättänyt tukea kaikkia Soiniin oman asunnon rakentavia ja asunnon ostajia jopa 4000 eurolla. Tuen suuruus määräytyy kiinteistön koon mukaisesti.

Kunta palkitsee Soinista asunnon ostavan tai Soiniin asunnon rakentavan 40 eurolla jokaiselta neliöltä aina 100 neliömetriin saakka. Näin ollen palkkio voi olla jopa 4000 euroa.

MAINOS

Tuen toimintamalli on pyritty rakentamaan mahdollisimman yksinkertaiseksi. Kohteeksi käyvät niin uudet rakennuskohteet, mutta myös vanhat remontoitavaksi hankittavat asunnot. Tukea voivat saada vain yksityishenkilöt omaan asumiskäyttöön rakennettavasta tai ostettavasta vakituisesta asunnosta.

Ehtona tuen saamiselle on, että hakijan kotiosoite on kiinteistöllä hakuvuoden viimeisenä päivänä. Tuki on veronalaista tuloa ja sitä saavat niin vanhat kuin uudet soinilaiset. Etua haetaan kunnasta ja se maksetaan rakennustarkastajan tekemän loppukatselmuksen jälkeen. Viime kädessä tuen myöntämisestä päättää kunnanhallitus.

Vauvaraha nousee 1500 euroon

Soinin kunta panostaa myös lapsimäärän kehittymiseen. Vauvaraha on päätetty nostaa 1500 euroon. Jokainen syntynyt soinilainen saa näin ollen kolmena ensimmäisenä elinvuotenaan 500 euroa vuosittain olettaen, että he asuvat edelleen paikkakunnalla. Vauvaraha koskee vuoden 2019 alusta ja sen jälkeen syntyneitä.

– Viime vuosina Soinissa syntyneet ikäluokat ovat olleet hieman yli 20 lasta. Väkimäärän lasku olisi erittäin tärkeä saada pysähtymään, mistä syystä kunta on tuonut erilaisia tukijärjestelmiä elinvoimaisuuden varmistamiseksi, kertoo kunnanjohtaja Juha Viitasaari

Opiskelijoille 200 euroa vuodessa

Myös opiskelijoille on suunnattu tukea. Soinilaisilla opiskelijoilla on mahdollisuus 200 euron tukeen.

– Opiskelun vuoksi poismuuttavilla on lain mukaan mahdollisuus pitää aiempi kotikuntansa, mutta joissain tilanteissa he menettävät opiskelukaupungissaan etuja, kuten joukkoliikenteen opiskelija-alennuksen, elleivät he ole kirjoilla opiskelukaupungissaan. Tämän tuen avulla voidaan korvata soinilaisille aiheutuvia ylimääräisiä kuluja, Viitasaari toteaa.

Opiskelijoiden tuki koskee yli 18-vuotiaita ammattikorkeakoulujen tai yliopistojen korkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevia. Tuki tulee hakea lukuvuosittain syksyllä ja se maksetaan alkuvuodesta edellyttäen, että hakijan kotikunta on vuoden lopussa Soinissa.

MAINOS
Edellinen artikkeliLyöntivoima Ankkureiden aseena
Seuraava artikkeliLaVe uskoo tekemiseensä