0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Tatami tömisi Vimpelissä

Judon Länsi-Suomen avoimet aluemestaruuskilpailut kokosivat Vimpelin liikuntahallille sekä juniori-ikäisiä että aikuisten sarjassa kisanneita judokoita aina Lempäälää myöten.

Lappajärven Veikkojen judojaoston järjestämissä kilpailuissa nuorimmat osallistujat olivat noin 11-vuotiaita.

MAINOS

Järjestävän seuran judokat saavuttivat kaikkiaan seitsemän sarjavoittoa. Kahdella tatamilla käydyissä kisoissa nähtiin otteluita, joista ei vauhtia puuttunut.

Kaksi kultamitalia Vimpelissä otellut Emilia Kautto (vas.) haluaa
palata mitalikantaan SM-tatamilla.

Esimerkiksi miesten yli satakiloisissa isäntäseuran Antti Hanhikoski kävi Kaustisen Pohjan-Veikkojen Teemu Kuorikosken kanssa tiukan taiston. Aluksi Kuorikoski sai waza-arin eli seitsemän pisteen arvoisen suorituksen sidonnastaan.

Hanhikoski sai kuitenkin hengen päälle ja paketoi Kuorikosken ja ottelun ipponin eli kymmenen pisteen suorituksen tuoneella sidonnallaan. Kolmessa eri painoluokassa nähtiin myös LaVe:n judokat tositoimissa seurakaveriaan vastaan.

Seuraavaksi SM-kisoihin

Ikäluokkansa kakkosmaajoukkueeseen kuuluva Veikkojen Vilma Leppäniemi osallistuu ensi lauantaina ensimmäisiin aikuisten SM-kisoihinsa. Vilman toiveissa on saada otella hyviä matseja.

Helsingissä käytävien kisojen jälkeen hän suuntaa Ruotsin Lundiin, jossa on pohjoismainen leiri ja PM-kisoihin valmistavat Budo Nord Cup -kilpailut.

Nuorten PM-kilpailut järjestetään toukokuun viimeisenä viikonloppuna Tanskan Hillerödissä. Leppäniemellä on nuorten PM-tatamilta puolustettavanaan alle 18-vuotaiden pronssi viime vuodelta ja kulta keväältä 2016.

Leppäniemen tapaan myös Emilia Kautto lähtee aikuisten SM-kisoihin. Hän on harrastanut judoa 15 vuotta. Vuonna 2011 hän saavutti pronssia alle 63-kiloisissa Someron Sobudon riveissä. Nykyisin Evijärvellä asuva Kautto osallistui SM-kisoihin viime ja toissa vuonna.

– Olisi hienoa uusia pronssi. Kultainenkin kelpaisi.

Omaksi valtikseen kilpatatamilla 23-vuotias Emilia Kautto nostaa nopeutensa lajin puitteissa. Hänen tokui-wazansa eli lempitekniikkansa on polviltaan tehty käsivarsiheitto ippon-seoi-nage.

– Se toimii harvemmin, kun kaikki tietävät sen, Kautto naurahtaa.

Lappajärven Veikkojen judojaosto suunnittelee Crater Lake Shiai -nimisen, veteraanijudokoille tarkoitetun tapahtuman järjestämistä ensi syyskuussa. Kilpailuiden lisäksi luvassa on myös oheisohjelmaa. Tapahtumapaikkana on Hotelli Kivitippu.

Tulospoimintaa, LaVen judokoiden sijoitukset: P13, -42 kg: 2. Johannes Kujala. P13, -46 kg: 3. Johannes Kujala. T15, -44 kg: 5. Minea Kivinen. T15,-48 kg: 2. Elli Salminen. T15, -63 kg: 1. Iiris Leppäniemi, 4. Julia Korpi. P15, -46 kg: 2. Elli Salminen. T18, -63 kg: 1. Lotta Korpi. T18, +63 kg: 1. Vilma Leppäniemi, 2. Emilia Kujala, 3. Lotta Korpi. P18, -66 kg, 1. Aaro Anttila. N -63 kg, 1. Emilia Kautto. N -70 kg, 1. Emilia Kautto, 2. Vilma Leppäniemi. M +100 kg, 1. Antti Hanhikoski.

Johannes Kujala (oik.) taisteli terävästi Kaustisen Pohjan-Veikkojen Arttu Mikkolaa vastaan.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät