-2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Ankkureiden yleisurheilulla vilkkaita kuukausia edessä

Alajärven Ankkureiden yleisurheilujaosto järjestää runsaasti erilaisia tapahtumia ja toimintaa kevään ja tulevan kesän aikana.

Seurassa ollaan tyytyväisiä siihen, että sen järjestettäväksi on viime vuosina annettu useita kilpailuja. Viime kesänä järjestettiin Ankkurikentällä paritkin suuremmat kisat, mutta nyt seura ottaa vastuun Etelä-Pohjanmaan Yleisurheilun (EPU) Sisumaastoista helatorstaina 10.5.

MAINOS

EPU:n sisumaastot on 9-15 -vuotiaiden kilpailutapahtuma, jossa juostaan 1-4 kilometrin matkoja. Alun perin kisat oli tarkoitus järjestää Valkealammen maastossa. Tapio Rajala yleisurheilujaostosta kuitenkin kertoo, että myöhäinen kevät on aiheuttanut hieman paineita ja lisätöitä, sillä Valkealammella on vielä viime päivinä ajettu hiihtolatuja.

Kisat viedäänkin siis Menkijärven lentokentän maastoihin, jotka ovat hieman tasaisemmat, mutta Rajalan mukaan sieltä löytyy hyviä kangasmaastoja ja polkuja juostavaksi. Kisaan odotetaan noin 300 kilpailijaa.

Mukana on paljon seuran omia juoksijoita, joilta toivotaan hyvää menestystä. Rajalan mukaan tätä kautta yritetään saada seuralta harrastajia myös kestävyysjuoksuun, jossa seuralla on nyt ollut hieman vähäisempi edustus. Rajalan mukaan kaikkien pitäisi juosta maastossa lajista huolimatta ja maasto on erinomainen harjoituspaikka kaikille.

Ankkurikentällä järjestetään puolestaan jo perinteeksi muodostunut Kunniakierros 28.5. kello 18. Kunniakierros on Suomen Urheiluliiton (SUL) ja sen jäsenseurojen yhteinen varainkeruukampanja, jonka urheiluseurat organisoivat paikallisesti.

Kunniakierroksella seurat ovat keränneet varoja toimintaansa yli 33 miljoonaa euroa. Kampanjan tuotto käytetään yleisurheilutyöhön seuroissa, piireissä ja SUL:ssa.

Kerätyistä varoista tuloutuu seuraan takaisin vähintään 60 prosenttia. SUL tarjoaa myös ilmaisia leirejä menestyneille urheilijoille, ja rahaa tuloutuu takaisin myös sillä tavoin. Varoja on saatu Ankkureille vuosittain noin 5000 euroa.

Keräys tapahtuu keräyslomakkeilla tai Kunniakierros-sovelluksen avulla. Minimitukisumma on 15 euroa.

Luvatuista tukisummista lähetetään laskut sähköpostitse tai paperipostina kunniakierrostapahtuman jälkeen. Seura toivottaakin kaikki tervetulleiksi kunniakierrokselle, jossa kuntoillaan tunti hyvässä hengessä ikään tai kuntoon katsomatta.

Varma kesän merkki on yleisurheilukoulun ja viikkokisojen alkaminen heti kesäkuun alussa. Yu-koulussa on ryhmät 5-6 -vuotiaille, 7-9 -vuotiaille ja 10-11 -vuotiaille. Yu-koulu kokoontuu keskiviikkoiltaisin Ankkurikentällä.

Yli 11-vuotiaille järjestetään lajiharjoituksia eri lajeissa. Yleisurheilukoulua tulevat vetämään seuran uudet, koulutetut ohjaajat. Yu-koulussa on tavallisesti ollut mukana noin 50 lasta.

Viikkokisat ovat puolestaan matalan kynnyksen kisat, joissa on sarjoja 5-vuotiaista aina 11-vuoteen saakka. Niitä järjestetään maanantai-iltaisin seuran nettisivuilla erikseen ilmoitettavina päivinä.

Viikkokisoihin ei tarvita yleisurheilulisenssiä tai edes lajiosaamista, vaan tarvittaessa yleisurheilujaoston jäsenet ohjaavat kuinka laji suoritetaan. Riittää, että saapuu paikalle ja ilmoittautuu mukaan. Soili Mäki jaostosta kertookin, että viikkokisat on vanhemmille hyvä linkki tulla mukaan yleisurheilutoimintaan. Kaikki palkitaan!

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät