-0.6 C
Alajärvi
torstai 22.2.2024
MAINOS

Iloiset iltapäivän iltamat vetivät tuvan täyteen Lehtimäellä

Huivitanssi toi keväisen mielen jokaiselle.

Tiesittekös, että iltamia voidaan viettää iltapäivälläkin?

Ei taidettu Lehtimäelläkään tietää, ennen kuin vapaaehtoistoimijat päättivät kokeilla mitä siitä tulisi, ja vastaanotto oli innokas. Asumispalveluyksikkö Wilhelmiinan sali täyttyi ääriään myöten niin talon omista asukkaista, Helmiinan ja Hopehovin väestä kuin alueen muista ikäihmisistä.

MAINOS

Tunnelma olikin näissä iltamissa tiivis ja lämmin. Iltamien alussa oli ohjelmaa, juuri niin kuin iltamissa kuuluukin, ja lopuksi järjestettiin tanssit.

Laura Pajulan ja Aila Pihlajan hupailu oli takuuvarma naurattaja!

Ulla Jokinen kertoili ohjelman juonnon yhteydessä vanhoja kevätmuistoja ja esityksinä oli mm. diakoni Ulla Anttilan laulua Jari Mäenpään säestyksellä, senioritansseja Tuula Hankaniemen ohjauksessa, Laura Pajulan ja Aila Pihlajan hupailu sekä Ulla Anttilan vetämä huivitanssi, johon myös yleisö lähti innolla mukaan!

Kun ohjelmaosuus oli ohi, lavalle nousivat Lehtimäen Pelimannit ja soittivat iltamakansalle niin pahasti tanssivarvasta kutittaneet tanssit, että lattia oli joka kappaleella täynnä!

Yhteistyössä on voimaa

Iltamien takaa löytyi Lehtimäen vapaaehtoistoimijoiden verkosto. Se on aloittanut toimintansa kaksi vuotta sitten tavoitteenaan koordinoida eri yhdistysten tekemää vapaaehtoistoimintaa ja koota voimat yhteen.

Senioritanssijat viihdyttivät kauniilla esityksillään.

Näin saadaan järjestettyä mahdollisimman tarkoituksenmukaista toimintaa sekä kotona että hoivakodeissa asuvien vanhusten hyväksi.

Verkostossa on mukana kappeliseurakunta, jonka diakoniatyö on keskeisessä asemassa. Eläkeliiton Lehtimäen yhdistyksellä on ollut vapaaehtoistoimintaa jo 90 -luvulta lähtien sekä koti- että laitoskäynteinä. Tällä hetkellä on noin 25 kotia, joissa käydään ja lisäksi osallistutaan aktiivisesti tapahtumien järjestämiseen.

Eläkeliitto huolehtii myös Muistatkos -kerhosta kerran kuussa Hopeahovilla. Vapaaehtoistoiminnan vastaavana on Riitta Mäenpää.

Monipuolista ohjelmaa seurattiin kiinnostuneena.

SPR taas toimii eri-ikäisten apua tarvitsevien kanssa ja huolehtii kerran kuukaudessa Kultaisen iän kerhosta Hopeahovilla. Ikioma taas järjestää talvikaudella viikoittain keskustelu- ja bingotilaisuuden, johon osallistuu 40-50 henkilöä. Lisäksi verkostossa on mukana Silmu.

Verkosto on hankkinut mm. kirjastoon lainattavaksi virikevaraston vanhustyöhön, sekä pyörätuolin.

Tämän vuoden alusta lähtien on koottu kolme toimintatiimiä, jotka ovat järjestäneet hoivakoteihin kerran kuukaudessa aina jonkin tapahtuman. Tavoitteena on suunnitelmallinen ja säännöllisesti tapahtuva vapaaehtoistoiminta.

Vapaaehtoisille järjestetään virkistys- ja koulutustoimintaa. Toimintatiimeihin myös kaivataan uusia jäseniä – jokainen on tervetullut. Vapaaehtoistoimijan ei tarvitse olla asiantuntija eikä osaaja, riittää kun on valmis kohtaamaan jokaisen arvokkaana ihmisenä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät