Eila Pohjonen kirjoitti nyt sukunsa tarinaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Iiruulla asustava kirjailija Eila Pohjonen on julkaissut seitsemännen kirjansa.

Aluksi lastenkirjoja kirjoittanut Eila on vuosien varrella siirtynyt kirjoittamaan aikuisille. Tällä kertaa päivänvalon näkee kirjailijan äidinpuolen sukutarinan ensimmäinen osa.

MAINOS

”Juno, elämä antoi ja otti” kertoo tositapahtumiin pohjautuen orpotytöstä, jonka vanhemmat olivat tulleet Krimin sotaa pakoon Suomenlinnaan.

Kaikki alkoi terapiakirjoittamisesta

Eilan ensimmäinen kirja julkaistiin vuonna 2002. Puutarhakadun Ulla syntyi Eilan omana terapiakirjoittamisena. Teokselle löytyi nopeasti halukas kustantaja SRK ja kuvittaja, joka teki tähän lastenkirjaan kuvitukset akatemian lopputyönään.

Puutarhakadun Ulla sai jatkoa Kirjastokeijun urotyöstä, Solisevasta Satulähteestä ja Punaisesta langasta, jotka olivat Sanasiipien kustantamia. Pitkän päivätyön suuren perheen äitinä aikaisemmin tehnyt Eila löytää helposti sanat, jotka puhuttelevat lapsia.

Näiden lastenkirjojen jälkeen tuli tarina Marista. Teos on Marin ja hänen perheensä tarina. Kirja kertoo hyväksikäytöstä, ja mitä se saa aikaan. Kirjan tarinat ovat tosia, henkilöt eivät. Kustantajana kirjalla on Mediapinta.

Seuraavaksi vuorossa oli Eilan ensimmäinen runoteos Elämänmaku, joka sisältää helppolukuisia, elämänmakuisia runoja. Runot ovat syntyneet iloista, suruista ja yllätyksistä joita elämällä on ollut runsain määrin tarjolla.

Runoja alkoi syntyä, kun Eila saattohoiti äitiään. Nuo kuukaudet olivat hyviä ja johtivat myös nyt julkaistavan kirjan syntyyn.

Unkarilaista temperamenttia ja huutolaisuutta

Kirja Junosta on tositapahtumiin perustuva sukukertomus. Kirja on sukutarinan ensimmäinen osa, joka kertoo orpotytöstä, jonka vanhemmat pakenivat Krimin sotaa Suomenlinnaan.

Elettiin 1900-luvun alkua, jolloin orpolapset huutokaupattiin vuodeksi kerrallaan sille, joka suostui pienimmällä rahalla heitä elättämään. Onneksi Juno pääsi kasvatiksi pappilaan. Siellä hän sai olla, kunnes joutui naimisiin viulunopettajansa kanssa.

Pian häiden jälkeen pappilan väki muutti Amerikkaan. Nuorikko tunsi itsensä yksinäisemmäksi kuin koskaan. Syntyi neljä lasta, joista ensimmäinen kuoli pienenä. Juno hoiti lapsia ja kotia, mies kulki omia teitään, kunnes häipyi kokonaan.

Mutta Juno ei ollut yksin, hänellä oli pienet: Onni, Unto ja pikkuinen Marjatta. Junon unkarilainen temperamentti nosti päätään – hän kyllä pärjäisi sisullaan. Kirjan kustantaa Valmiixi.

Eila Pohjonen on ison perheen äiti ja jälkikasvua on jo neljässä polvessa. Hän on saanut harjoitella elämänsä aikana paljon tarinankerrontaa, joten ei ihme että kirjat ovat innostavia ja helppolukuisia.
Junon tarinan ensimmäisen osan voi ostaa Alajärven Info -kirjakaupasta tai verkkokaupasta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAnkkureiden yleisurheilu kehittää toimintaansa vahvasti
Seuraava artikkeliMökkikauden avauksessa hätäilystä voi seurata kallis korjausurakka