-11.3 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Lavettaret aloitti kauden räväkästi

Lappajärven Veikkojen naisten Superpesiskauden avaus yllätti varmasti monet asiantuntijat. Joukkueen otteet ja kehitys oli aistittavissa jo hallikaudella räväköillä otteilla ja kärkijoukkueiden haastamisella.

Hyvät otteet oli siirretty myös ulkokentille. Nyt sai viime vuoden välieräjoukkue Kempeleen Kiri jäädä äimistelemään, kun Veikot iski laajalla arsenaalilla ja räpylä piti.

Essi Ritola iski linjasta kauden ensimmäisen juoksun Janina Männikön kiitäessä kotiin. Kempele pääsi toisessa vuorossa peliin mukaan kotijoukkueen muutamalla huolimattomalla kiinniotolla ja siirtyi selvään 4-1 johtoon. Jaksovoitto tuntui lipuvan Kirille.

MAINOS

Neljännessä vuorossa kahden palon tilanteessa loistavan pelin pelanneen Janina Männikön kakkoskopparille suunnattu lyönti painui peräaitaan.

Piritta Kärnä ehti kakkoselta kotiin ja Janina kiersi kunnarin, mikä on Veikkolan ahtaalla kentällä perin harvinaista. Ritolan hyvä lyöntivire jatkui Männikön tuodessa tuplajuoksun, ja peli oli tasan. Eikä siinä vielä kaikki.

Roosa Aho kumautti siepparin jaloista sirvahtaneella lyönnillä näyttävän syksyn tehneen Oona Liimataisen kotipesän turviin. Kun Karoliina Luoma-aho taituroi pallon väliin, niin Tanja Tuomelalla ei ollut hädän päiviä ehtiä siirtämään emäntiä 6-4 jaksovoittoon. Vuoroparin saldona oli viisi juoksua kahden palon aikana.

Vieraat sisuuntuivat tauolla ja tekaisivat heti kolme juoksua, joista kaksi viimeistä tuli Tiia Valtasen kovalla vedolla koppareiden yli. LaVen ainoan tikin iski välilyönnillä jokeri Piritta Kärnä Liimataisen kipaistessa kotiin.

Jakson juoksut jäivät tähän ja siirryttiin supervuorosta hakemaan ratkaisua.

Lavettaret kehiteli kärjestä ajolähdön Essi Ritolalle. Essin kova veto kakkospesän taakse ei pysähtynyt kunnolla edes polttajan jalkoihin, joten komeat neljä juoksua tuoneen Janina Männikön nopeus riitti tuomaan voittojuoksun. Kempele oli lyöty, vaikka se kehitti ajotilanteen.

Tuostakin emännät selvisivät säikähdyksellä parhaana pelaajana palkitun Janina Männikön venyttäessä varmalta välilyönniltä näyttäneen lyönnin kopiksi. Veikkojen räpylät pitivät ja ainoastaan viisi lyöjää vieraista pääsi mailaan käsiksi.

Tilastojenkin valossa parempi joukkue voitti tämän tasaisen pelin. Emmi Peltolan tolpat lukkarina olivat ajoittain myrkkyä vieraille. Myös palkintoraati huomioi tuon.

Ensi sunnuntaina LaVe haastaa Kempeleen syksyllä pronssipelisarjassa voittaneen Lapuan Virkiän vieraissa. Peli alkaa klo 17. Matka Lapualle ei ole liian pitkä, jotta se olisi syy jäädä kotiin. Lähde kannustamaan lavettaria hyvään esitykseen.

Reijo Kärnä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät