2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Järvikalusteella pyöreiden vuosien kevät

Lappajärven rannalla, Särkiniemessä on aihetta juhlaan, sillä Järvikaluste Ky:n perustamisesta on kulunut 40 vuotta.

Vuodesta 2003 yrittäjänä toimineen ja vuodesta 2011 yrityksen toiminnasta yksin vastanneen Jani Ahon isä Hannu perusti yrityksen neljä vuosikymmentä sitten, kolmen muun yrittäjän kanssa. Nelikko oli aiemmin työskennellyt puutarhakalusteiden tekemiseen erikoistuneella Lapwoodilla. Järvikalusteen ensimmäinen toimipiste oli Lamminkylän koululla.

MAINOS

– Tämä nykyinen halli on rakennettu vuonna 1982, ja siinä vaiheessa yrityksen perustaneesta nelikosta oli toiminnassa mukana enää isä, tietää Jani Aho.

Noin parisataaneliöistä hallia on laajennettu pariin kertaan.

Pienestä lähdetty

Järvikalusteen tuotevalikoima lähti aikanaan liikkeelle neljästä ovimallista: levyovesta ja kolmesta massiivipuuovesta.

– Tänä päivänä valikoima on tosi laaja. Ovimalleja on kymmeniä erilaisia ja siihen vielä värit päälle, summaa Jani Aho.

Tuotevalikoimaan kuuluvat keittiökalusteiden ohella myös muiden muassa makuuhuonekalusteet, wc- ja kylpyhuonekalusteet, liukuovikomerot ja erikoiskalusteet – kuten esimerkiksi säilytyslaatikostot, televisiotasot ja myyntitiskit.

Aho hoitaa tarvittaessa myös kalusteiden asennuksen. Yrityksen asiakkaat tulevat pääsääntöisesti Järviseudulta. Asiakkaat ovat pääasiassa yksityishenkilöitä, mutta Järvikaluste tarjoaa tuotteitaan julkisiin tiloihin ja palvelee myös yritysasiakkaita.

Järvikalusteen konekantaa on automatisoitu. Hallista löytyy muiden muassa CNC-porakone.

– Konttorin puolella on ollut käytössä suunnitteluohjelma toistakymmentä vuotta. Ehdin itsekin aikanaan tehdä suunnitelmia ruutupaperille, naurahtaa Jani Aho.

Luottoa tulevaan

Varsinaista sesonkiaikaa kiintokalusteiden tekemiseen erikoistuneella yrityksellä ei ole, mutta Jani Ahon mukaan kevätauringon paistaessa tupaan ryhdytään miettimään esimerkiksi keittiön uudistamista

Kevään ja kesän juhlat valmistujaisineen ja rippijuhlineen antavat monelle aiheen kodin ilmeen päivittämiseen. Ympäri vuoden jatkuvaan sesonkiin vaikuttaa myös se, että pientaloja rakennetaan nykyisin myös syksyllä ja talvella: sisään muutto ei painotu enää välttämättä syksyyn, kuten takavuosina.

Pienen yrityksen toiminnasta yksin vastaavan yrittäjän työpäivä ei pääty kello neljältä iltapäivällä. Mutta yrittäminen ei ole myöskään 24/7-puurtamista. Asiakkaan kannalta pienen yrityksen hyväksi puoleksi Jani Aho nostaa sen, että yksi ihminen hoitaa koko prosessin. Mikäli asiakkaalla on jotakin kysyttävää, kysymykseen vastaa yksi ja sama henkilö, joka tietää, missä mennään.

Tulevaisuuteen 40-vuotiasta Järvikaluste Ky:tä luotsaava Jani Aho suhtautuu luottavaisin mielin.

– Taloja peruskorjataan paljon. Uusia taloja rakennetaan ja keittiöitä tarvitaan tulevaisuudessakin.

Järvikalusteen 40-vuotismerkkipäivään liittyvä tempaus on luvassa perjantaina 18.5.

Yrittäjyyden vastapainoksi Aho kertoo kiinnostuksen kohteeksi kaikki, mikä haisee bensalle ja pärisee. Talvella hän moottorikelkkailee ja kesällä hän hyppää usein mönkijän ohjaimiin. Ahon kotijoukkoihin kuuluvat puoliso sekä leikki-iässä olevat tytär ja poika.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät