-0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Kylvötyöt hyvässä vauhdissa

Kylvötöitä on päästy tekemään harvinaisen lämpimässä säässä. Luke Ylistarossa lämpösumman kertymä oli 47 astetta 10.5. mennessä. Arvo vastaa keskimääräistä kertymää alueella.

Toukokuun alku on ollut vähäsateinen. Toukokuun sadesumma on 10.5. mennessä 14,4 mm. Toukokuun sadesumma keskimäärin koko kuukauden ajalta on 43 mm. Lannan levitykseen päästiin toden teolla viime viikon alkupuolella ja levityksiä on tehty vilkkaasti.

MAINOS

Kylvötyöt etenevät nyt vauhdilla. Lämpimässä säässä pellot ovat kuivuneet nopeasti ja pellot ovat muokkautuneet erinomaisesti kylvökuntoon.

Kuitenkin kevätkynnöt ovat kuivuneet jopa liiankin nopeasti lämpimässä säässä, minkä vuoksi kosteutta on osin menetetty ja maan muokkautuvuus on ollut heikompaa. Koko alueellamme kylvötöistä on tehty noin 30 prosenttia.

Syysviljat

Syysviljojen kasvustot ovat koko maakunnassa kohtalaisen hyviä. Syysviljan lannoituksia on osin tekemättä ja viimeisiä lannoituksia tehdään tämän viikon aikana.

Syysviljoista ruis on selviytynyt talvesta parhaiten. Syysvehniä on osin rikottu tai aukkopaikkoja on täydennetty kylvämällä kevätvehnää.

Nurmi

Nurmet ovat selviytyneet talvesta hyvin. Vain painanteissa ja notkopaikoissa nurmet ovat kärsineet talvituhoja. Nurmille on riittänyt hyvin kosteutta ja lämpöä, minkä vuoksi nurmet ovat lähteneet hyvin kasvuun.

Nurmien lannoituksia on tehty paljon ja nurmet tulevat lannoitetuksi tulevan viikon aikana. Paras ajankohta nurmien kasvinsuojelulle on alkamassa ja kasvinsuojelua on päästy jo tekemään jonkin verran.

Peruna

Perunan viljelijät ovat aloittaneet perunamaiden muokkauksia koko maakunnan alueella. Perunan istutuksia ei ole vielä aloitettu, mutta istutuksiin voidaan päästä tulevalla viikolla.

Varhaisperunat on saatu istutettua.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät