-15.8 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Lappajärvi aseeton Lapuan tulituksessa 2-0 (20-0, 8-1)

Lavettarien kauden toinen ottelu pelattiin äitienpäivänä Lapualla. Molemmat joukkueet olivat aloittaneet kauden voitokkaasti. Lapualla oli alla voitot Lappeenrannasta ja Oulusta, Lavettarilla Kempeleestä.

Pisko-Areenan avausottelussa Lapua näytti miksi heidät on povattu sarjan kärkipäähän. Railakkaalla lyöntipelillä he tekivät Lavettarien ulkokentästä reikäjuustoa molemmilla jaksoilla.

Lavettarien kannalta ensimmäinen jakso alkoi pirteästi. Kärjestä saatiin rakennettua ajolähtö ja kotiutusta päästiin kokeilemaan kolmesti, mutta kotijoukkue kesti paineen.

MAINOS

Lavettarien ulkovuoro alkoi hyvin, mutta sitten tilanne lahjoitettiin räpylyvirheillä Lapualle.

Lapua kiitti tästä ja Janette Lepistön johdolla takoi kolme juoksua ensimmäisellä lyöntikierroksella, ja toisella lyöntikierroksella pari lisää.

Toisessa vuorossa Lavettarien sisäpeli tyrehtyi ja hankaluudet alkoivat kentällemenoista. Lapua sen sijaan painoi kaasua Eveliina Topparin 2-puolen pajatson tyhjennyksellä ja kolmella lisäjuoksulla.

Kolmennessa vuorossa sama tahti jatkui. Lavettaret tuskaili tilanteiden rakentelussa sisäpelissä ja Lapua muokaroi ahtaalle ajettua Lavettarien ulkokenttää. Tällä kertaa Lepistö tyhjensi pajatson 3-puolelta.

Ensimmäinen jakso päättyi Lavettarien kannalta murheellisesti 20-0 Lapualle.

Toisella jaksolla Lavettarien ulkopeli hieman piristyi. Lapua aloitti kuitenkin juoksujenteon heti ensimmäisessä vuorossa Lepistön 2-sauma lyönnillä ja Laineen kotiutuksella.

Lavettarien sisäpeli jatkui tehottomana osin Jenna Kammi-Rahnaston vahvan lukkaripelin ansiosta.

Toisen jakson ratkaisu nähtiin toisessa vuorossa. Mirka Rintamäki puhkaisi 2-jatkeelta pallon maisemiin 2-juoksun arvoisesti ja siihen Lavettarien selkäranka katkesi.

Lavettaret saivat kuparisen rikki kolmannessa vuorossa Tanja Tuomelan kotiuttaessa Emmi Peltolan.

Lapua kaunisteli neljännessä vuorossa tilanteen 8-1:een, mikä jäi lopulta jakson loppunumeroiksi.

– Tänään saatiin lunta tupaan ovista ja ikkunoista. Etsikkoaikamme oli ottelun alussa, jossa saimme hieman paineistettua kotijoukkuetta. Sitten Viitala lahjoitettiin omilla virheillä 3-pesälle saakka ja Lapua sai tilanteen Lepistölle lahjaksi. Siitä alkoi rumputuli, jota kesti lähestulkoon koko pelin.

– Tänään oltiin huonoja, mutta en aio jäädä tätä märehtimään kovin pitkäksi aikaa. Nyt on tärkeintä saada koko porukka terveeksi ja täyteen iskuun kohti sunnuntain Kempele-ottelua. Silloin on edessä uusi haaste ja uusi mahdollisuus.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät