Retkipaikan perustajalta vinkit luontokohteiden markkinointiin

Mainos[adrotate banner="3"]

Miten ja kuka luontoreiteistä viestii? Missä kanavissa luontoreittejä tulisi markkinoida ja myydä? Miten rakentaa viestinnällisesti kestävä ja elämyksellinen asiakaskokemus? Miten yhteistyöllä voidaan vaikuttaa kohteiden ylläpitämiseen ja kehittämiseen?

Alajärvellä Kanavan Kevarissa pidetään tiistaina 22.5. kello 17.30 alkaen kyläkahila, jossa kuullaan Retkipaikan perustaja Antti Huttusen ja Suomen Ladun yhteiskuntasuhteiden asiantuntija Anne Rautiaisen vinkit ja neuvot.

MAINOS

Illan vieraista Antti Huttunen kertoo, että Retkipaikka syntyi yhden miehen unelmasta. – Vuonna 2011 mielessäni jäsentyi visio siitä, millainen ulkoilu- ja retkeilypalvelu Suomesta puuttui.

– Seuraavana keväänä perustin Retkipaikan. Nyt se on sadan tekijän ja miljoonan käyttäjän verkkoyhteisö, joka tekee mahdottomasta mahdollista. Minä olen tuo mies, Retkipaikan perustaja, Huttunen kertoo.

Anne Rautiainen Suomen Ladusta puolestaan tekee valtakunnallista vaikuttamistyötä ja tukee yhdistyksiä paikallisen vaikuttamisen vahvistamiseksi.

– Hyvin hoidetut, omalle harrastukselle sopivat ulkoilupaikat ja -reitit ovat tärkein arjen liikkumisympäristö. Useimmiten lähiulkoilumahdollisuudet kuuluvat kunnan tarjoamiin palveluihin.

– Tärkeä tehtäväni on kannustaa ja tukea yhdistyksiä paikallisessa ulkoilun edunvalvonnassa. Vaikuttaminen on viestintää ja asiaosaamista.

Vahvuuksina luonto ja vesistöt

Järviseudun vahvuuksia ovat luonto ja vesistöt. Täältä löytyy paljon mielenkiintoisia luontokohteita, mutta haasteena on, kuinka tuoda näitä kohteita esille ja kuinka ylläpitää kiinnostavia kohteita.

Luontomatkailu tarvitsee myymistä, markkinointia ja viestintää, jotta jokainen löytää itselleen sopivan tavan ulkoilla ja liikkua luonnossa.

Luonnossa liikkuminen parantaa tutkitusti fyysistä ja psyykkistä terveyttä. Luonnossa me rentoudumme, keskittymiskyky paranee ja älykkyys pääsee esiin. Liikunta parantaa unta ja virkistää mielen.

Kyläkahvilassa pohditaan yhdessä, kuinka alueen erinomaisia ulkoilukohteita voidaan markkinoida paremmin ja pitää kunnossa jatkossakin niin, että ne ovat houkuttelevia kohteita retkeilijöille.

Kyläkahvilan järjestävät Leader Aisaparin rahoittamat Kylille-, Kestävät kylät- ja Paikallistuntijat -hankkeet.

Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille asiasta kiinnostuneille. Tarjolla on iltakahvit ja pientä purtavaa. Lisätiedot ja ilmoittautumiset aisapari@aisapari.net tai p. 040 023 9359. Mukaan voi tulla kuulolle ja keskustelemaan yli kuntarajojen!

MAINOS
Edellinen artikkeliLappajärvi aseeton Lapuan tulituksessa 2-0 (20-0, 8-1)
Seuraava artikkeliTyöministeri vierailulla Järviseudulla