0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinillinen korostaa luontoa

Soinissa järjestetään toista kertaa tasokas kulttuuritapahtuma musiikin ja ruuan ympärille. Soinilainen luonto korostuu tässä kesäkuun 15.-17. päivien tapahtumassa. Kaikki konsertit ovat kauniin luonnon keskellä ja yksi niistä järjestetään mahtavassa Kaihiharjun ympäristössä.

– Tänä vuonna juhlistetaan tilaisuuksissa samalla myös Soinin kunnan 150-vuotisjuhlaa. Tapahtumat levittäytyvät eri ympäristöihin, ja musiikkityylit paiskaavat kättä. Sekä musiikkiin että ruokaan haetaan inspiraatiota niin läheltä kuin kaukaakin, kertovat festivaalin pääorganisoijat Juuli Holma ja Juhana Inkinen.

MAINOS

Soinillinen saa ennakkostartin ”Varaslähdön” jo torstaina 14.6. Tuolloin Ähtärin seurakunnan kappelissa festivaalin tiimoilta esiintyvät Turun sellokilpailun voittaja Leonardo Chiodo yhdessä veljensä, viulisti Raffaello Chiodin kanssa.

Soinin tapahtumat alkavat 15.6. Parviaisen kylän uudella kylätalo Puuhilla. Musiikin lisäksi aiheena on arkkitehtuuri. Soinilainen arkkitehti Anssi Lassila on piirtänyt Puuhin piirustukset ja häntä haastattelee toimittaja Kare Eskola.

Musiikkia avauskonsertissa esittävät sellisti Lauri Angervo, viulisti Iisa Kostiainen ja Duo Juju. Mukana on myös säveltäjä Lotta Wennäkoski.

Hienoja luontoelämyksiä voi kokea ”Korvessa soi” -tapahtumassa 16.6. Kaihiharjulla. Soinin juhlavuonna Mieskuoro Jussit tuovat Kaihiharjulle vahvasti eteläpohjalaisen ja myös melko metsäntuoksuisen ohjelmiston.

Luvassa on mieskuoroklassikoiden lisäksi myös uudempaa materiaalia. Jussit -kuoroa ohjaa nykyään Juuli Holman isä Juha Holma. Kaihiharjun tapahtuman avaa soinilaissyntyinen entinen ministeri ja kansanedustaja Jorma Huuhtanen. Tähän konserttiin on vapaa pääsy.

Festivaali jatkuu Soinin yhteistalolla. Taiteilijatapaaminen on kello 18 Verneri Pohjolan kanssa. Verneri Pohjola Group -Pekka konsertti alkaa kello 19.

Konsertissa kuullaan Verneri Pohjolan ja hänen yhtyeensä tulkintoja sähköbassolegenda Pekka Pohjolan upeista sävellyksistä. Verneri Pohjola on luonut jo vuosikaudet uraa yhtenä Suomen johtavista jazzmuusikoista. Hienon vastaanoton saanut Pekka-levy julkaistiin syksyllä 2017.

Sunnuntaina 17.6. järjestetään päätöskonsertti Soinin kirkossa kello 15. Mukana ovat Iisa Kostiainen, Lauri Angervo, Juuli Holma ja Juhana Inkinen.

Neljän jousisoittajan konsertissa kuullaan laulua monessa muodossa. Romantiikan aikakauden tyylipuhdas esimerkki Anton Arenskyn jousikvartetto viululle, alttoviululle ja kahdelle sellolle vie myös aikamatkalle Soinin kunnan ensimmäisiin vuosikymmeniin.

Holman ja Inkisen mukaan esiintyjät ovat innokkaana tulossa Soiniin hieman erilaiseen tapahtumaan.

– Musiikki ja gastronomia kiinnostavat tulevia esiintyjiä. Täällä Soinissa samoin kuin pohjoisessa, missä työskentelemme, ihmiset ovat kiinnostuneita esiintyjistä eikä ennakkoluuloja ole suurten kaupunkien yleisön tapaan.

Ruuanlaitosta huolehtii lappajärveläinen Tiina Kujala. Ideana on, että lähiruokaa käytetään mahdollisimman paljon luonnon antimia hyödyntäen.

Soinillinen.fi -sivuston kautta täytyy liput hankkia ennakkoon ruokatarjoilun vuoksi. Viimeiseen kirkkokonserttiin lippuja voi hankkia oveltakin. Nyt lippuja on myynnissä myös Soinin kirjastossa.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät