-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Antti Uitto aloitti taitovalmentajana

Seinäjokelaissyntyinen S-Kiekon kasvatti Antti Uitto (35) on yhteensä kymmenen eri eteläpohjalaisseuran yhteinen päätoiminen taitovalmentaja. Toukokuun alussa alkanut kolmivuotinen pesti mahdollistui Suomen Jääkiekkoliiton tuella. Antti Uitto on yksi Suomen Jääkiekkoliiton 25 taitovalmentajasta.

Antti Uiton työ jakautuu 60 prosentin osuudella S-Kiekko Junioreiden ja 40 prosentin osuudella yhteistyöseurojen hyväksi. Yhteistyöhön lähteneitä seuroja ovat Alavuden Peli-Veikot, Järviseudun Pallokerho, Karstulan Kiva, Kauhavan Hela-Kiekko, Kuortaneen Kunto, Kurikan Ryhti, Lapuan Virkiä, Soinin Tiikerit ja Ähtärin Kiekko-Haukat.

MAINOS

Päättyneellä kaudella Antti Uitto toimi S-Kiekko Junioreiden junnukiekkorehtorina. Hänen työnsä myös luistelu- ja kiekkokoulussa jatkuu edelleen. Pelaajaurallaan Antti Uitto on edustanut eri jääkiekkoseuroja, muun muassa Vaasan Sportia Mestiksessä seitsemän kauden ajan.

– Taitovalmentaja tuo valmennustietoutta valmentajien ja pelaajien hyödyksi seurojen omista tarpeista lähtien. Viemme yhdessä yhteistyöseurojen kanssa eteläpohjalaista jääkiekkoa eteenpäin, toteaa Antti Uitto.

Myös S-Kiekko Junioreiden valmennuspäällikkö Tuomas Takala on tyytyväinen seuran historiassakin ainutlaatuiseen pestiin. Seurojen välinen sateenvarjotoiminta on lisäksi ainutlaatuinen järjestelmä koko maailmassa ja voimavara Suomi-Kiekolle.

– Taitovalmentajan saaminen vahvistaa myös omaa asemaamme seurana. Tätä kautta pystymme tarjoamaan entistä laadukkaampaa tekemistä sekä oto-valmentajille enemmän apua arjen pyörittämiseen vastuualueita selkiyttämällä, toteaa Tuomas Takala.

– Pelaajille taitovalmennus luo paitsi laadukkaampaa valmennusta myös pidemmän pelaajapolun kiekkokoulusta edustusjoukkueeseen saakka.

Antti Uitto tuo työpanoksensa yhteistyöseuroihin kahtena päivänä viikosta. Kauden 2018 – 2019 aikana toteutetaan lisäksi D1 – D2 -ikäluokkien yhteistyöjäät viidellä lähipaikkakunnalla sekä taitojäät Seinäjoella, Vaasassa ja Kokkolassa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät