-2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Henna Pitkäkangas maakunnallisen nuorisovaltuuston johtoon

Etelä-Pohjanmaan maakunnallisen nuorisovaltuuston järjestäytymiskokouksessa valittiin maakunnallisen nuorisovaltuuston jäsenet ja puheenjohtajisto.

Maakunnallisen nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Pitkäkangas Alajärveltä, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Viivi Piri Kauhavalta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Iisak Haukkala Ilmajoelta.

MAINOS

– On hienoa, että nuoret pääsevät vaikuttamaan uuden maakunnan valmisteluun. Maakunnallinen nuorisovaltuusto tarjoaa hyvän väylän kuntien nuorisovaltuustojen yhteistyölle, toteavat Viivi ja Iisak.

Jokaisella nykyisen Etelä-Pohjanmaan kunnan ja lisäksi Isonkyrön nuorisovaltuustolla on ollut mahdollisuus nimittää maakunnalliseen nuorisovaltuustoon kaksi jäsentä ja yksi varajäsen.
Nuorisovaltuuston jäsenet ja varajäsenet ovat valintahetkellä kuntansa nuorisovaltuuston jäseniä ja iältään 13–20-vuotiaita.

Maakunnallisen nuorisovaltuuston kokoamisen ja toiminnan periaatteet on luotu yhteistyössä kunnallisten nuorisovaltuustojen kanssa. Maakunnallisen nuorisovaltuuston ensimmäinen toimikausi on 1.6.2018–1.6.2019. Jatkossa maakunnallinen nuorisovaltuusto toimii lukuvuosittain.

Etelä-Pohjanmaan maakunnallisen nuorisovaltuuston jäseninä alueeltamme ovat lisäksi Akseli Koskenmäki Alajärveltä, Ossi Takala ja Olivia Honkala Kuortaneelta, Sofia Murtoniemi ja Ella Kangastie Lappajärveltä, Emmi Tiukkanen ja Iiris Honkola Soinista sekä Katariina Arpala ja Taru Timo Vimpelistä.

Vaikuttamistoimielimet käynnistyvät etuajassa

Etelä-Pohjanmaan maakuntahallitus on päättänyt perustaa maakunnallisen nuorisovaltuuston lisäksi maakunnallisen vanhusneuvoston ja maakunnallisen vammaisneuvoston sekä käynnistää niiden toiminnan jo kuluvan vuoden kesäkuussa.

– Tavoitteena on, että vaikuttamiselimet tuovat eri ryhmien asiantuntijuuden laajasti maakunnan toiminnan tueksi. On kuitenkin syytä muistaa, että vaikuttamistoimielinten lisäksi maakunnissa on muitakin tapoja vaikuttaa ja ne ovat yhdenvertaisesti kaikkien käytettävissä, osallisuuden vastuuvalmistelija Minna Laitila sanoo.

Maakuntalaki velvoittaa tulevat maakunnat asettamaan kyseiset vaikuttamistoimielimet 1.1.2020 alkaen. Etelä-Pohjanmaalla vaikuttamistoimielinten rooli nähdään tärkeänä ja niiden ennakoivalla käynnistämisellä tuetaan ryhmien roolia maakunnan toiminnan suunnittelussa, valmistelussa, toteutuksessa ja seurannassa.

Uuden Etelä-Pohjanmaan maakunnan valmistelussa halutaan varmistaa, että mahdollisimman monien nuorten, vammaisten ja vanhusten ääni kuuluu toimielinten kautta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät