0.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

JoMa rullasi kotijoukkueen

Joensuun Maila kävi kolmantena vuonna peräkkäin hakemassa 0–2-voiton Alajärven Ankkureista tämän kotikentällä. Joukkueet ovat kohdanneet miesten Superpesiksessä kaikkiaan 13 kertaa, ja Ankkurit onnistunut voittamaan joensuulaiset vain kahdesti. Edellinen voitto pohjoiskarjalaisista on napattu Kitrolla toukokuussa 2015.

Ankkurit jäi tiistain ottelussa JoMan jalkoihin niin sisällä kuin ulkonakin. Jaksot kirjattiin vieraille juoksuin 1–6 ja 1–8. Kotijoukkue onnistui molemmilla jaksoilla juoksunteossa neljännessä vuoroparissa. Siinä missä JoMa tahkosi 23 kolmostilannetta, sai kotijoukkue miehen kolmoselle vain yhdeksän kertaa.

MAINOS

JoMalta löytyi laatua ja valikoimaa lyöntipuolelta ja esimerkiksi Juha Niemen lähes kaikki kotiutuslyönnit olivat ottamattomia. Vieraiden ykköspalkinnolla muistettu Niemi myös toi joukkueensa toisen jakson kahdeksannen juoksun – syöksymällä kotipesään. Antti Pukkinen juoksutti puolestaan JoMan koppariparia toisen jakson viimeisessä vuorossa kunnarin arvoisesti.

Kotijoukkueessa koettiin paluutunnelmia, sillä Nestori Yli-Sissala pelasi kauden avausottelunsa. Kolmoskoppari onnistui 4/6 kertaa mailan varressa ja sai kotiin viemisiksi joukkueensa kakkospalkinnon. Useamman pallonosuman ykkösvahdin tontillaan ottanut Manu Haukkala palkittiin kotijoukkueen parhaana.
– Sisäpelin takkuaminen jäi mieleen. Lyönti ei ollut keskikepissä. Positiivinen nosto oli Nestori Yli-Sissalan tuleminen numerolle kaksi, summasi Haukkala.

Kotijoukkueen pelipäällikkö Ismo Ankkuri huomioi vierasjoukkueen olleen hyvin latautunut peliin.
– Meidän pelimme oli niin kauan hyvää, kun ensimmäinen läpilyönti rasahti. Avausjaksolla saatiin Tuomas Jussila kohtuullisesti kiinni. Toinen jakso loppui siihen, kun Puhtimäki löi keskeltä läpi. Siima on kireää, kun sisäpeli ei onnistu. Sisäpeli on saatava jollakin auki.
Ankkurit käy seuraavaksi paikallisvastustajiensa kimppuun. Lauantaina on vierasottelu Seinäjoen JymyJusseja vastaan ja sunnuntaina Kitrolle saapuu Vimpelin Veto.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät