-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Paalijärven pikatriathlon kutsuu mukaan kuntoilijatkin!

Paalijärven koulun vanhempainyhdistys ja Paalijärven kyläläiset järjestävät mielenkiintoisen avauksen kuntoilukesään Paalijärven pikatriathlonin muodossa. Uinti on 500 metriä, pyöräily 20 ja juoksu viisi kilometriä. Tapahtuma on 10.6. kello 13 Paalijärven lavalla.

Uinti on matalassa Paalijärvessä ja se on turvattu venevartioinissa. Pyöräilyreitti on polveileva Paalijärven lavalta Koskelan sillalle Kalkkitien risteykseen ja takaisin. Reitti on asfaltoitu. Juoksu tapahtuu Paalijärven ympäri maalaismaisemaa. Noin puolet on asfalttia ja puolet hiekkatietä.

MAINOS

Idea triathlonista syntyi, kun Ville Karjalainen Paalijärveltä ehdotti Kimmo Koivistolle, että voisiko tällaisen tapahtuman järjestää? – Olin heti mukana. Olin itsekin haaveillut kisasta täällä, koska reitit ja ympäristöt ovat idylliset. Samoin lava on järjestämiseen hyvä kisakeskus.

– Haluamme luoda tapahtuman kaikille, pidämme kynnyksen matalana. Triathlon on maailmalla kovassa nosteessa ja tapahtumia on paljon Suomessakin, Koivisto sanoo. – Itse olen harrastanut matalan tason triathlonia muutamia vuosia ja on kiva saada kisoja lähelle ja rakentaa kuntoilijoiden triathlonkulttuuria.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille ja siksi mukana on myös kokeilusarja ilman kynnyksiä. – Mukaan joukkoon mahtuu myös huippu-urheilijat. Kisa on pari viikkoa ennen Lahden IM 70.3 kisaa, eli Ironman -brandin triathlonin puolimatkan kisaa.

– Ironman rantautuu Suomeen nyt ensimmäistä kertaa ja osallistumispaikat myytiin hetkessä loppuun. Paalijärven kisa on hyvä viimeistelyharjoitus sen alle. Samalla me kuntoilijat näemme kovan tason urheilijoita ja mm. heidän pyöräkalustoaan.

Ennakkotietojen mukaan kisaan onkin tulossa triathlonisteja Suomen huipulta, mutta myös tavallisia kuntoilijoita.

– Jos epäröit uskallatko mukaan, niin rohkaisuksi se että kisaan osallistuu myös näkövammainen Heikki Mäkelä, jonka kanssa olemme syksystä asti treenailleet keskittyen lähinnä uintiin.

– Heikki on esimerkki siitä, kuinka rohkeudella, päättäväisyydellä ja elämänhaluisella asenteella pääsee pitkälle. Heikin tarinaan kannattaa tutustua myös facebookissa: tonnin polokasu joroisille. Heikki on siis ilmoittautunut tämän kesän Joroisten puolimatkalle ja facebook sivu seurailee valmistautumista.

Haaste heitetty!

Kisan reitistöä ei suljeta muulta liikenteeltä. Toivottavaa on, että reiteillä vältettäisiin ylimääräistä liikennöintiä kello 12-15 välisenä aikana. Yleisö on tervetullutta kisakeskukseen seuraamaan tapahtumaa.

– Toivomme koko kylän tapahtumaa, jonne myös yleisö saapuu paikalle. Nähtävää riittää ja saattaa kipinäkin syttyä… varovainen arvio kilpailijoiden määrästä on 30-50, Koivisto kertoo ja toivoo, että koko kylä puhaltaa yhteen hiileen ja näyttää, että Paalijärvellä osataan hoitaa talkoohommat.

Pisteeksi iin päälle Kimmo ulkopaalijärveläisenä haastaa paalijärveläisen Ismo Rintalan kaksintaisteluun kisassa! – Yhdessä on treenailtu ja nyt on kiva leikkimielellä kokeilla kumpi nappa madon!

– Ismo on käsittääkseni ainut alajärveläinen, joka on suorittanut triathlonin täyden matkan 3,8 kilometriä uintia, 180 kilometriä pyöräilyä ja maraton 42,195 kilometriä siihen päälle.

Mukaan pikatriathlonille voi ilmoittautua paalijarvenpikatriathlon@gmail.com tai juoksija-lehden tapahtumakalenterin kautta sähköisesti 25 euron hintaan. Sarjat ovat miehet, naiset ja kokeilusarja, jossa uinnin voi lyhentää itselleen sopivaksi. Ilmoittautumiset viimeistään 6.6. kello 18 mennessä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät