-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Hamina säikäytti päätösjaksolla

Miesten Superpesikseen täksi kaudeksi paluun tehnyt Haminan Palloilijat varasti show’n Vedon ja HP:n välisessä kohtaamisessa torstaina Saarikentällä. Jo ottelun alkajaisiksi saatiin esimakua HP:n yllätysvalmiudesta, kun sisällä aloittaneen vierasjoukkueen ensimmäinen lyöjä, Joona Mäkelä, täräytti pallon jokeen – ja kiersi kunnarin. Veto vastasi tasoittavallaan ja meni toisessa vuorossa johtoon Perttu Ruuskan lyönneillä. Vedon parhaana palkittu Ruuska löi myös voittojuoksun. Veto voitti jakson 5–2. Avausjaksolla Vedon peli ei näyttänyt soljuvan tutunlaisesti, vaikka esimerkiksi toisessa vuorossa kotijoukkueen ulkopeli oli terävää.

Toisen jakson neljänteen vuoroon lähdettiin 4–1-lukemissa. Veto kaasutteli 13–1-johtoon ja katsomossa odoteltiin Haminan neljännen tasoittavalle vuorolle ja koko ottelulle nopeaa loppua. Jyri Toikan kunnari ja kaksi tavallista olivat lähtölaukaus kirille, jollaista ei liene nähty Saarikentällä miesmuistiin: vieraat tahkosivat yhdellä palolla tilanteeksi 13–10.

MAINOS

Simo Vanhalan lyönnillä tuli vielä kaksi juoksua lisää, kahden palon tilanteessa. Lopulta Janne Heimosen kärpänen käräytti Janne Leppälän ykköselle ja peli vihellettiin päättyneeksi. Kotijoukkueesta Olli Heikkala ja Sami Haapakoski toivat kolme juoksua mieheen, Arttu Ruuska löi kaksi ja toi neljä, Jere Saukko kumautti kunnarin ja toi kaksi. Perttu Ruuska löi viisi ja toi yhden juoksun. Paluun pelaavaan kokoonpanoon loukkaantumisen ja kuntoutuksen jälkeen tehnyt Matias Rinta-aho kiersi kunnarin, löi neljä tavallista ja toi kolme juoksua. Mikko Haukkala, Mikko Kanala ja Janne Mäkelä eivät pelanneet.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki kertoi ottelun jälkeen, että viikon pelitauon viettänyt joukkue yritti tehdä kaikki temput, jotta se olisi valmis torstain otteluun.
– Valmiita ei oltu. Ensimmäinen lyönti oli kunnari. Eka jakso oli kuraa ja todella heikko esitys. Toinen jakso oli samoja jälkiä. Jos et onnistu valmistautumisessa yksilötasolla, ei onnistu pelissäkään. 13–1-johto riitti tällä kerralla. Kolme pistettä tyydyttää. Tänään oltiin äärettömän heikkoja.

Kivimäen virkaveli Petri Pulliainen tunnusti joukkueen lähteneen pelaamaan toisen jakson neljännen tasoittavallaan jaksoa pois, kunnes joukkue olikin yllättäen pelissä kiinni.
– Aurinko teki tepposet, eikä peli ollut pesäpalloa. 13–12-tappio toisella jaksolla on aika ihmeellinen tulos.

Matias Rinta-aho totesi ottelun jälkeen, että oli mahtava päästä pelaamaan. Elokuussa polvensa loukannut, normaalisti siepparin tontilla pelaava ”Maasturi” nähtiin jokeripaidassa.
– En uskonut jalan loukkaantumisen ja leikkauksen jälkeen, että pystyn pelaamaan.
Ennen tätä kautta 180 runkosarjan Superpesis-ottelua ja 66 play off -peliä pelannut Rinta-aho arvioi omaa suoritustaan aika hakemiseksi ennen viimeistä vuoroa, jossa hän huudatti Saarikentän yleisöä moukaroimalla ajolähdöstä kunnarin ja kolme tavallista sekä tuomalla tuplajuoksun.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät