Veto menetti pisteen Kitrolla

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Ankkureiden ja Vimpelin Vedon välinen miesten Superpesis-kohtaaminen ei noussut tasoltaan tai hengeltään huippuunsa, mutta yllätys saatiin aikaiseksi – samoin historian havinaa. Veto vei kauden 2018 ensimmäisen Järviseudun derbyn nimiinsä 0–1 (1–8, 3–3), mutta menetti ensimmäisen kerran sarjapisteen kuluvalla kaudella.

Iltapäivän ykköspelaajaksi nousi Vedon Perttu Ruuska, joka tykitti ottelussa 1+6 juoksua: hän teki myös historiaa olemalla kaikkien aikojen nuorin pelaaja, joka on onnistunut tekemään kunnarin miesten pääsarjatasolla. Kotijoukkueen puolelta parhaana palkittiin Ruuskan lyöjäjokerikollega Joonas Riihimäki, joka löi kaksi juoksua. Toinen kunnarin makuun sunnuntain kohtaamisessa päässyt oli Ankkureiden kakkospalkittu Mikael Penninkangas.

MAINOS

Avausjakson ratkaisu nähtiin jo ensimmäisessä vuorossa. Perttu Ruuska asettui purkamaan syntynyttä ajolähtöä ja mätti pallon kolmoskulmasta maisemiin. Sami Haapakoski, Severi Lassila ja Timo Hanhisalo ehtivät hyvin kotipesän turvaan – ja Ruuska kiersi kunnarin. Hän toi myös tuplajuoksun.

Ensimmäisen tasoittavallaan Ankkurit sai juoksutilin auki Joonas Riihimäen kumuralla, jonka Vedon kakkoskoppari Arttu Ruuska kauhoi.

Toisen jakson aluksi Perttu Ruuska merkkautti itselleen kaksi lyötyä juoksua. Ankkurit vastasi toisen tasoittavallaan. Ensin Mikael Penninkangas löi yhden palon tilanteessa takaa kakkospuolelta läpi ja kipaisi kunnarin, joka oli hänelle ensimmäinen miesten Superpesiksessä. Joonas Riihimäki kotiutti Penninkankaan ja tämän jälkeen Veto hätiköi harhaheittojuoksun ja tilanteeksi 3–2.

Veto pääsi vielä kahdesti kehittelemään kotiutusta. Sami Haapakosken onnistui kotiuttaa Teemu Isoketo kolmannessa vuorossa ja tasoittaa tilanne. Sen sijaan neljännessä vuorossa joukkueensa viimeisenä lyöjänä ollut Perttu Ruuska ei saanut Olli Heikkalaa juoksun arvoisesti kotipesään. Veto oli kolmostilanteissa tehokkaampi 9–15.

Kotijoukkueen teemana oli pelinjohtaja Ismo Ankkurin mukaan peli-ilmeen säilyttäminen. Peli-ilme katosi kuitenkin avausjakson loppua kohti etenkin Perttu Ruuskan ottamattomaan kunnariin.
– Toinen jakso oli meiltä hyvää pesistä. Jäi hyvä mieli, että kaikki jäi kentälle. Joukkue pelasi mallikasta pesäpalloa ja pystyttiin haastamaan Vetoa. Ulkopeliä petrattiin lauantaista.

Vedon kollega Sami-Petteri Kivimäki ei ollut huolissaan puolustavan mestarin ensimmäisestä pisteen menetyksestä.
– Ei kannata miettiä pisteitä liikaa. Jos voitat, ja voitat vieraissa, pitää olla tyytyväinen. Meidän voittomme takeena oli hyvä ulkopeli ja nuoren herran (Perttu Ruuska) kunu.

Toisen kultakypäränsä peräkkäin saanut Joonas Riihimäki löi lauantaina Ankkureille tappiollisessa JymyJussit-matsissa kaksi juoksua toisen jakson aluksi. Perholainen analysoi, että Ankkurit oli sunnuntain ottelun alussa hyvin pelissä mukana. Pelinjohtajansa esiin nostamaa peli-ilmeen säilyttämisestä oli puhuttu tauolla.

Ensimmäisen Superpesis-kunnarinsa lyönyt Perttu Ruuska harmitteli sitä, että Vedolla oli toisella jaksolla ottaa voitto. Hän kuitenkin huomioi, että Hamina-peliin verrattuna tapahtui iso harppaus.

MAINOS
Edellinen artikkeliVisit Hautakylä Oy tarjoaa laadukasta palvelua matkailijoille
Seuraava artikkeliJokaisesta voi tulla oman elämänsä ravintoexpertti