-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Nallesairaalassa parantuivat nuketkin!

Lehtimäen seurakuntakodille pystytettiin väliaikainen Suomen Punaisen Ristin Nallesairaala, jossa apua vaivoihinsa saivat nallejen lisäksi myös nuket.

Nallesairaalassa nuket ja nallet saivat asiantuntevaa hoitoa, kun ennen lääkärille pääsyä nalle punnittiin ja mitattiin ja nallen tai nuken nuorelle omistajalle ojennettiin myös nuken neuvolakortti.

MAINOS
Nallesairaalalla oli asianmukaiset opasteet.

Tämän jälkeen potilas ohjattiin lääkärille ja nallen omistaja sai kertoa, mikä on vikana.

Lääkäri hoiti vaivan pois ja sen jälkeen ennen kotiinlähtöä oli vielä aika poiketa kahvilla ja mehulla sairaalakanttiinissa sekä piirtää aiheeseen sopivia piirroksia.

– Nallesairaala on Suomen Punaisen Ristin toimintaa, jonka välityksellä halutaan kertoa jo ihan pienille lapsille, että Punainen Risti auttaa, kertoo Terhi Hintsa SPR:n Lehtimäen osastosta.

Lehtimäelle idea Nallesairaalasta syntyi, koska aikaisemmin Terhokerhon puitteissa on järjestetty ulkoilua Leijonalenkillä, jossa on paistettu makkaraa ja kutsuttu mukaan päiväkodin lapsia. Nyt päätettiin kokeilla jotain ihan erilaista ja järjestää ajankohta niin, että myös muut kuin päiväkotilapset pääsisivät paikalle.

Ennen lääkärin vastaanottoa Elle vei Emma-Liinan hoitajan vastaanotolle ja sai nukelleen mm. neuvolakortin.

Nallesairaaloita on SPR:llä järjestetty eri puolilla maata jo useamman vuoden ajan ja järjestelyjä varten lainattava materiaalilaatikko on ollut jatkuvasti menossa. Nyt Seinäjoen piiri on hankkinut oman materiaalilaatikon, joten se oli helpompi saada myös Lehtimäelle.

Laatikosta löytyy kaikki tarpeellinen Nallesairaalan pystyttämiseen aidoista työtakeista stetoskooppiin ja sidetarpeisiin, neuvolakorteista puhumattakaan!

Yksi sairaalaan ensimmäisten joukossa ennättänyt potilas oli Emma-Liina niminen vauvanukke, jonka omistaja on kolmivuotias Elle Harju. Äitinsä Jennin kanssa Emma-Liinaa lääkäriin tuonut Elle kertoi, että nukella oli käsi kipeänä ja lääkäri hoiti sitä mm. lääkeruiskeella.

Emma-Liina oli reipas hoidettava ja tuntuikin paranevan hyvin lääkärissä käynnin jälkeen, kun Elle vielä joi mehua ennen kotiinlähtöä.

– Nallesairaalassa meitä oli kuusi vapaaehtoista hoitamassa toteutusta. Sairaalan ja kanttiininpidon ohessa luonnollisesti kerromme myös aikuisille mikä SPR on ja miten toimintaan pääsee mukaan, Hintsa muistutti.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät