0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

AM-beautyssa katse käännettiin varpaisiin!

Jalkojen kuntoon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, kuuluvathan paljaat varpaat ja sääret kesään. Soinissa kaksi vuotta toimineen AM-beautyn yrittäjät Annika Mäki ja Tiia Mattinen ovat lisänneet yhteistyötään nyt jalkojen hyvinvointia ajatellen.

– Itse hoidan jalkojen kosmeettista puolta varpaankynsien geelauksen myötä ja kosmetologi Tiia vastaa varsinaisesta jalkojenhoidosta. Palvelumme täydentävät toisiaan ja hoidoilla päästään upeaan lopputulokseen, Annika kertoo.

MAINOS

Annika on juuri käynyt jatkokoulutuksen varpaankynsien geelaukseen, joka tuo hyvän jatkon rakennekynsien teolle. Sormien kynsien geelauksia Annika on tehnyt jo pitkään.

– Koulutuksessa käytiin laajasti läpi erilaisia kynsisairauksia ja muun muassa sisään kasvaneen kynnen hoitoa jousen avulla. Varpaankynsien geelaus vahvistaa ja suojaa kynttä ja sopii myös miehille, sillä geelin ei tarvitse olla värillistä.

– Geeli on myös jaloissa joustavampaa liikkuvuuden vuoksi. Geelien sisältämä hopea estää sienen leviämistä ja ennen geelausta laitettavat suihkeet suojaavat jalkoja bakteeri- ja sienitartunnoilta, sekä edistävät mahdollisesti jo saatujen tartuntojen paranemista.

– Jos huomaamme jalkojen kunnossa jotain huolestuttavaa, niin silloin kehotamme asiakasta kääntymään lääkärin puoleen.

Neljä kertaa vuodessa

Tiia suosittelee jalkahoidossa käymistä neljä kertaa vuodessa, aina kun vuodenaika ja kengät vaihtuvat. Jalkahoidossa katsotaan jalkojen yleiskunto ja huomioidaan rakenteellisia asioita.

– Jalkojen pohjiin tulevista kovettumista näkee jalkojen asentovirheet. Pyrin huomioimaan ne ja antamaan asiakkaalle jumppaohjeita, joilla jalan asentoa voi korjata. Pyrin tekemään jalkahoidosta hemmottelevan ja siksi jokaisen hoidon päätteeksi tehdään jalkahieronta, Tiia kertoo.

– Myös sääret kannattaa kuoria samalla, sillä se auttaa tasaisen rusketuksen saamiseen. Jonkinlainen jalkahoito, esimerkiksi jalkojen kylvetys, kuorinta ja kosteutus, kannattaa tehdä kerran viikossa ja kiinnittää erityistä huomiota kohtiin, joihin tulee kovettumia.

Tiia toteaa paljain jaloin kävelemisen kesällä tekevän hyvää jaloille, kunhan muistaa puhdistaa jalat jälkeenpäin. Maasta voi saada monenlaisia bakteereja ja varsinkin haavojen kanssa kannattaa olla varovainen.

– Paljain jaloin liikkuminen vilkastuttaa verenkiertoa, vahvistaa jalkapohjia sekä stimuloi akupisteitä.

Naiset toteavat hyvän jalkahoidon päälle sopivan geelauksen erityisen hyvin. Kynsistä voi koristella juuri oman näköiset ja ne kestävät pari kuukautta.

– Geelauksia hoidetaan siinä välissä kotona viilaamalla. Saksilla niitä ei pysty lyhentämään.

Voimaa työstä

Kaksi vuotta yrittäjinä toimineet naiset toteavat työn antavan heille todella paljon – voimaa, jaksamista ja hienoja hetkiä asiakkaiden kanssa.

– Ilman asiakkaita ei olisi meitäkään. Töihin on aina mukava tulla ja tällä alalla tulee eteen jatkuvasti uutta opittavaa – tuotteita, tietoa ja tekniikkaa. Aluksi tarjosimme kosmetologipalveluja sekä volyymiripsiä ja rakennekynsiä, mutta tarjonta on siitä laajentunut.

Tiialle mukaan ovat tulleet myös volyymiripset klassisten ripsienpidennysten rinnalle ja Annika puolestaan on laajentanut hampaiden valkaisuun, sokerointiin, ripsien kestotaivutuksiin ja nyt varpaankynsien geelaukseen.

– Ripset olivat minulle alkusysäys yrittäjyyteen ja vielä seitsemän vuoden jälkeen iloitsen siitä, että löydän ripsien maailmasta uutta. Ja suurin osa ajasta menee ripsien parissa. Tulevaisuudessa haaveenani on myös kilpailla ripsien laitossa, Annika kertoo.

Naiset kertovat työskentelevänsä koko kesän ja muistuttavatkin, että oma aika kannattaa varata hyvissä ajoin. Asiakaskunta tulee Soiniin hyvin laajalta alueelta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät