-8.6 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Fanni tekee taidetta seinille ja iholle

Fanni Nummen tyypillisintä käden jälkeä ovat pikkutarkat piirustukset, joissa eläinhahmoihin kietoutuu kasveja ja ornamentteja.

– Luontoon ja eläimiin on kiva yhdistellä abstraktia ja värejä. Tykkään näprätä pieniä juttuja, vimpeliläis-seinäjokelainen taiteilija sanoo.

MAINOS
Pikkutarkoissa piirustuksissa eläimet yhdistyvät kasveihin ja ornamentteihin.

Hän kertoo saaneensa koulutuksista apua, tukea ja varmuutta valita ammatikseen taiteilija ja perustaa yritys.

– Vuosina 2016 – 2017 opiskelin Kauhajoen evankelisen opiston kuvataidelinjalla, missä harjoiteltiin erilaisia maalaus- ja piirustustekniikoita. Tänä vuonna olen opiskellut Seinäjoella Suomen Yrittäjäopiston järjestämässä nuorten yrittäjyyspajassa, ja hiljattain perustin toiminimen.

Uuden yrittäjän toimialaan kuuluvat maalaukset, piirustukset ja tatuoinnit. Toistaiseksi hän työskentelee asunnossaan Seinäjoella tai asiakkaan kotona, mutta tulevaisuuden suunnitelmissa on liiketila.

Tatuointityöt ovat Fannin yrityksen kivijalka, ja tässä vaiheessa hän tekee niitä harjoittelijan palkalla. Tatskojen maailmaan Fannin johdatti alan ammattilainen.

– Hän kävi neuvomassa, miten välineitä käytetään, opetti hygienia-asiat ja oli mukana parissa ensimmäisessä työssä. Ihan ensin kokeilin tehdä tatuointeja itselleni sormeen ja jalkoihin – ja totesin, että kyllähän se vähän sattuu.

Mielikuvitusta ja taitoja omien ihokuvien suunnitteluun Fannilla riittäisi, mutta alkuvaiheessa hän käyttää varmuuden vuoksi valmista mallistoa.

Haaveena tehdä designia

Fanni kiinnostui maalaamisesta ja piirtämisestä yläasteiässä. Innostus lisääntyi vuosi vuodelta ja se on jatkunut jo reilut kymmenen vuotta.

– Ennen ajattelin, että yöllä on hyvä maalata ja työskentelin aamukolmeen, neljään asti. Kauhajoella opiskellessani sain normaalin rytmin elämään ja yöllä maalaaminen jäi.

Nyt 25-vuotiaalla taiteilijalla on oma vahva tyyli. Tuhansia pikku yksityiskohtia sisältävien piirustusten tekeminen on Fannille mieluista puuhaa.

– Rauhoitun ja uppoudun työhön, kun teen pikkutarkkaa – pääsen eräänlaiseen flow-tilaan.
Hienosti piirretyissä kuvissa olisi monia mahdollisuuksia muotoilussa.

– Olen miettinyt, että voisin myydä designeja firmoille esimerkiksi verhokankaiden kuoseiksi, Fanni pohtii.

Maalaustouhuissa Fanni pakkaa välillä maalit autoon ja suuntaa milloin mihinkin. Viime kesänä hän maalasi tilauksesta kuvia maitotonkkiin Vimpelissä sisarensa ja äitinsä pihapiireissä.

Eräs asiakas halusi tuunausta omistamaansa maalaukseen.

– Korjasin ja paransin maalauksen värejä asiakkaan kotona, keittiönpöydän ääressä, Fanni hymyilee.
Fannilta voi tilata toiveidensa mukaisia piirustuksia ja maalauksia paitsi tauluiksi, myös esimerkiksi seiniin. Valmiita töitä on myytävänä internetissä sivuilla www.fanni.fi.

Anne Savela

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät