-6.7 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Keisareita Alajärvelle

Soinin Kuninkaanjoella neljäsataa vuotta sitten eläneitten Vilppu ja Marketta Keisarin jälkeläisistä on kehittynyt yksi Suomen tunnetuimpia sukuseuroja.

Kaksikielisen Keisarin suvun jälkeläiset ovat eläneet Pedersören suurseurakunnan alueella, joka on ulottunut rannikolta Soiniin asti. Sukututkimuksen alkuvaiheessa olivat esillä suvun mahdolliset saksalaiset juuret.

MAINOS

Nykyisin on tultu siihen tulokseen, että juuret ovat suomalaiset ja pitkälti yhtenevät Mulikka-suvun kanssa. Sukulaisiamme on muuttanut aikojen kuluessa paljon Ruotsin ja Norjan suomalaismetsiin ja sieltä edelleen Uuden Ruotsin siirtokuntaan Delaware-joen varrelle Amerikkaan.

Keisarin sukuun kuuluu monia tunnettuja henkilöitä. Asko Vuorinen on löytänyt uuden sukuhaaran Uudesta Seelannista asti. Siellä on syntynyt oscarvoittaja Russel Crowe, joka on Antti Mulikan jälkeläinen. Oscar tuli elokuvasta ”Gladiator”. Hänen tunnetuin roolinsa lienee elokuvassa ”Kaunis mieli”. Ilomielin otamme hänet sukulaiseksemme.

Seuraavat Keisarin sukujuhlat on suunniteltu pidettäviksi Alajärvellä heinäkuussa 2020. Jo tässä vaiheessa otamme mielellämme vastaan ohjelmaehdotuksia huomioiden kaikenikäiset ihmiset. Vinkkejä voi antaa sukuseuramme hallituksen alajärveläisjäsenille Maiju ja Pekka Viitaniemelle sekä Kari Höykinpurolle.

Pyrimme pitämään sukuseuran toimintaa esillä myös heinäkuun alussa Rokulipäivillä. Siellä on saatavissa myös sukukirjoja erittäin edulliseen hintaan.

Erkki Murtomäki
puheenjohtaja

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät