-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Oma Onni-projektissa opittiin taloushallintoa

Maija Viljanmaa Jamilta ja Helena Marjomäki Oma Säästöpankista olivat koulujen päättyessä mukavan tehtävän edessä, kun he pääsivät palkitsemaan Töysän- ja Kuortaneen säästöpankkisäätiöiden rahoittaman Oma Onni hankkeen parhaiten talven aikana menestyneet ysiluokkalaiset.

Oma Onnin tavoitteena on, että nuoret osaavat hoitaa omaa talouttaan, välttyvät ajankohtaiselta ongelmalta, eli ylivelkaantumiselta ja samalla oppivat laajasti taloushallinnon asioita. Ohjelma auttaa nuoria ymmärtämään säästäväisyyden merkityksen myös omassa taloudessaan.

MAINOS

Oma Onni on siis netissä toimiva verkko-oppimisympäristö, jossa opiskelija voi joko kotona tai oppitunneilla käydä läpi asioita ja tehdä tehtäviä.

Oppimateriaalissa käsiteltävät aihealueet ovat työelämä, päivittäiset raha-asiat ja verkkokauppa, säästäminen ja sijoittaminen, lainaaminen, vakuuttaminen sekä yrittäminen, uutena osiona tänä vuonna käsiteltiin myös verotusta. Kunkin aihealueen oppimateriaali muodostuu lyhyistä teoriaosioista, sanastosta sekä opettavaisista verkkopeleistä ja -tehtävistä.

Järviseudun ammatti-instituutissa Alajärven yksikössä projekti on toiminut jo useamman vuoden ajan.
Projektissa kolmannen vuosikurssin opiskelijat tekevät myös toiminnallisen päättötyön, jonka kirjallisen osuuden ja tehtävät he palauttavat opettajalle keväällä. JAMI toteuttaa projektia yhteistyössä Alajärven, Töysän ja Ähtärin yläkoulujen kanssa.

Alajärven ysiluokkalaisista parhaiten menestyi Mika Joensuu, joka sai palkinoksi sadan euron rahastosijoituksen. parhaiten menestyneenä luokkana palkittiin 9C, jossa kaikki oppilaat saivat leffaliput.

Myös Jamilta palkittiin parhaiten menestynyt oppilas Niko Luomala sadan euron rahastosijoituksella.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät