0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Tappiot vieraskentiltä Superpesiksessä

Vimpelin Veto kärsi kauden ensimmäisen tappionsa Hyvinkään Pihkalassa jaksoin 1–0 (2–1, 5–5). Tuplamestarin sisäpeli oli tehotonta, kun taas kotijoukkueella kulki. Perttu Ruuska sytytti läpilyönnillään Vedon taistelemaan jaksovoitosta: hän löi toisen jakson neljännen vuoroparin aloittavalla yhden palon ajolähdössä pallon kolmosrajasta maisemaan ja tasoitti tilanteen 5–5:een.

Janne Mäkelä ei onnistunut Ruuskan kotiuttamisessa, eikä Janne Heimonen seuranneessa kahden palon ajotilanteen purkamisessa. Tahko pääsi molemmilla jaksoilla johtoon ja sai johtoaseman siivittämänä henkeä päälle. Pihkalan kuuluisaa kunnarikelloa kilautettiin kahdesti kotijoukkueen kunniajuoksun merkiksi ja palloa haettiin vähintään yhtä kuuluisalta muuntajalta saakka. Neljännen tasoittavalla Tahkolla oli yksi tulokseton kotiutustilanne, joten se joutui tyytymään kahteen sarjapisteeseen.

MAINOS

Vetoa ei herätellyt tarpeeksi toisella jaksolla edes lyöntijärjestyksen muutokset, joita pelinjohtajakaksikko Sami-Petteri Kivimäki ja Pasi Tyynelä tekivät.

Ankkureiden vierasottelu Pattijoen Urheilijoita vastaan alkoi vierasjoukkueen kannalta ankeissa merkeissä. Kotijoukkue johti avausjaksoa kolmen sisävuoron jälkeen jo 8–0. Vieraat saivat samaisen kolmannen vuoron tasoittavallaan ensimmäisen kolmostilanteensa ja siitä Sami Mikkolanahon lyömänä ja Henri Heikkisen tuomana avausjuoksun. Ottelu päättyi 2–0 (11–2, 2–1).

Avausjaksolla Ankkureiden ulkopeli lamaantui Pattijoen myllytyksessä ja merkkaamattomien välilyöntien edessä, mutta toiselle jaksolle ulkopeliä saatiin kuosiin ja muiden muassa isäntien pomppuja leviämään laittomiksi.

Neljä kertaa kuudesta yrityksestään kentälle mennyt, Ankkureiden ykköspalkittu kärki Viljo Sillanpää huomioi ottelunjälkeisessä lehdistötilaisuudessa sisäpelin kaatuneen vaihtotilanteiden toimimattomuuteen.
– Meille tuli yhdeksän kolmostilannetta ja kaverille 25. Kyllä se siihen ratkesi.

Sillanpään näkemystä tukee myös tilastojen kertoma. Joukkueen ykkösvaihtajiin lukeutuva Rami Mäkinen jäi kokonaan ilman kärkilyöntejä. Pelinjohtaja Risto Ojanperä harmitteli sa

Ankkurit sinnitteli toisella jaksolla vielä tasalukemissa 1–1. Voittojuoksun Pattijoelle tehtaili Ossi Meriläinen löydettyä pallonmentävän aukon kolmosrajasta. Ankkureiden tuore pelinjohtaja Risto Ojanperä harmitteli sitä, ettei toisen jakson 1–1-tilanteessa saatu tehtyä juoksua.

Sami Mikkolanaho onnistui kotiutuksissa kahdesti. Henri Heikkinen kirjautti yhden tuodun lisäksi yhden lyödyn juoksun.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät