MAINOS

HOISKO CLT:lle vähäpäästöisen materiaalin M1-tunnus

Rakennustietosäätiö on myöntänyt HOISKO CLT -massiivipuulevylle rakennusmateriaalien päästöluokan M1-tunnuksen ainoana kotimaisena CLT- ja massiivipuurakennustuotevalmistajana. M1-tunnus kertoo vähäpäästöisestä rakennusmateriaalista, joka on asuin- ja työtiloissa puhdasta sisäilman osalta.
– HOISKOssa asukkaiden ja käyttäjien turvallisuus ja terveellisyys ovat ensimmäisinä yrityksen arvoissa. M1-tunnus osoittaa yrityksemme tahtotilan edistää hyvinvointia ja terveellistä asumista sekä todistaa laadun ja osaamisemme tuotteen valmistuksessa, kertoo toimitusjohtaja Markku Herrala.

Markkinointivastaava Hanna Ahopelto iloitsee puolestaan siitä, että tunnuksen avulla yritys voi osoittaa, että tuote on kenties terveellisin vaihtoehto tämän päivän ja tulevaisuuden rakentamiseen.

MAINOS

Tiukka seula

HOISKO CLT:tä valmistaa Alajärven Hoiskossa toimiva, marraskuussa 2015 perustettu rakennusmateriaalitehdas. HOISKO työllistää reilut parikymmentä henkeä. Yrityksen tilauskanta on nousussa ja tuotanto täynnä tulevaan syksyyn saakka.

M1-luokkaan päästäkseen HOISKO CLT -tuotteelle tehtiin Työterveyslaitoksen testauslaboratoriossa mittaukset, joissa testattiin kaikki tuotteesta haihtuvat orgaaniset yhdisteet. M1-luokitus on tarkoitettu edistämään vähäpäästöisten rakennusmateriaalien kehittämistä ja käyttöä sekä parantamaan rakentamisen laatua. Luokitusta vaaditaan materiaaleilta jo useissa julkisissa rakennuskohteissa.

Hanna Ahopelto kertoo, että M1-tunnusta täytyy hakea. HOISKOn osalta hakuprosessi tunnuksensaamisineen kesti alkukevään.
– Tunnusta haetaan samalla tavalla kuin CE-merkintää. CE-merkinnän raja-arvot eivät ole kuitenkaan yhtä tiukat kuin M1:ssä, Ahopelto selventää.

Virpi Poikelin

MAINOS
Exit mobile version