-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Tanja Tuomela Itä–Länteen

Lappajärven Veikot sai ensimmäistä kertaa historiassaan edustajan pesäpallon vuotuiseen päätapahtumaan eli Itä–Länsi-otteluun, kun LaVen kolmoskoppari Tanja Tuomela valittiin Lännen joukkueeseen. Aikaisemmin Veikoilla on ollut edustuksia nuorten Lännen joukkueissa.

Loistavan alkukauden pelannut Tanja on uurastanut Lavettarien kolmoskopparin tontilla laajalla säteellä ja sisäpelissä vaihtajan-kotiuttajan roolissa kerännyt 44 kärkilyöntiä, mikä oikeuttaa hetkellä naisten Superpesiksen tilastossa seitsemänteen sijaan. Lyötyjä juoksuja on kertynyt seitsemän ja tuotuja kaksi.

MAINOS

Tuomelalla on vuodelta 2012 Liitto–Lehdistö -ottelunedustus kasvattajaseuransa Ylihärmän Pesis- Junkkareiden ajalta. Lisäksi hänellä on yksi B-tyttöjen ottelu takanaan saman seuran edustajana.

Tuomela oli nostamassa Veikkoja Superpesikseen kaksi vuotta sitten. Viime kauden hän pelasi Seinäjoen Maila- Jusseissa, mutta veri veti takaisin Järviseudulle ja LaVen vihreisiin väreihin.
– Mukava yllätyshän valinta oli. Oma alkukausi on mennyt tosi hyvin. Valintarajoitukset huomioiden osasin vähän odottaakin valintaa. Ehkä hyvä vire johtuu siitä, että koko joukkue luottaa minuun ja arvostaa sitä, mitä teen. Ulkopelissä on helppo liikkua koppariparini Karoliina Luoma-ahon ansiosta. Ensimmäiseen Itä- Länteen lähden luottavaisin mielin.

Tuomela uskoo, että pelistä tulee hieno uusi kokemus.
– B-tyttöjen ottelusta on sen verran aikaa, että siitä ei ole kovin paljon muistikuvia. Liitto- Lehdistö ottelusta on varmasti sen verran apua, että vähän tietää, mitä tuleman pitää, eikä tarvitse jännittää niin paljon, mietiskeli Tanja vastauksia uteliaan kysymyksiin.

Reijo Kärnä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät