-14.5 C
Alajärvi
perjantai 19.4.2024
MAINOS

Sometähdet vetoavat liikenneturvallisuuden puolesta

Nuorten suosimat sometähdet haastavat tekemään kännykän vaarattomaksi ajon aikana LähiTapiolan liikenneturvallisuuskampanjassa. Pikaviestisovellusten ja sosiaalisen median käyttö autoillessa ovat nopeasti kasvava riskitekijä Suomen teillä. Riskit korostuvat erityisesti nuorilla kuljettajilla, joista yli puolet kertoo käyttäneensä puhelinta ajon aikana.

– Vuonna 2018 suurin vaaratekijä kuskeille on jatkuva online-tila, jonka myötä tuijottelemme luureja taukoamatta – myös liikenteessä. Joskus tietyt asiat pitää kuulla tietyiltä ihmisiltä, ennen kuin ne uppoavat kaaliisi, kertoo videobloggaaja Eddspeaks roolistaan kampanjassa.

MAINOS

LähiTapiolan liikenneturvallisuuskampanja koostuu videomainonnasta ja kuuden somevaikuttajan kanssa toteutetusta haastekampanjasta, jossa kerätään ideoita puhelimen vaarattomaksi tekemiseen. Kampanjassa ovat mukana lumilautailija Eero Ettala, muusikko Janna, fitness-malli ja tv-tähti Janni Hussi, tubettaja Tume, muusikko-tubettaja Seksikäs-Suklaa ja videobloggaaja Eddspeaks.

– Toivottavasti tämän kampanjan myötä moni havahtuu siihen, että räplätessään kännykkää auton ratissa on vaaraksi itselleen ja muille liikenteessä oleville. Itse olen monta kertaa havahtunut siihen, kuinka punaisissa valoissa tsekkaan kännykkää, enkä huomaa valojen vaihtuvan vihreäksi. Takaa töötätään ja itseä kyllä hävettää. Aivan kuin somessa tapahtuisi, mitään niin tärkeää, mikä ei voisi odottaa siihen asti, kunnes saan auton parkkiin, sanoo lumilautailija Eero Ettala.

LähiTapiolan tuoreen Arjen katsaus -kyselytutkimuksen mukaan nuorista 15–24-vuotiaista autoilijoista yli puolet kertoo käyttäneensä viimeisen vuoden aikana puhelinta ilman hands freetä ajon aikana. Ajon aikana kännykkää käyttäneistä nuorista kuljettajista kaksi kolmasosaa kertoo käyttäneensä kännykkää viestittelyyn ajon aikana.
– Tämä on tärkeä kampanja, koska monet olettavat, ettei puhelimen käytöstä ole mitään vaaraa ajaessa. Mitä nyt vähän vilkaisen tästä puhelinta – ajan kuitenkin suoralla tiellä. Ajoturvallisuudesta ei voi tarpeeksi muistuttaa ja alleviivata. Käytän itse puhelinta myös navigoimiseen, ja ehkä kampanja on itsellenikin hyvä muistutus siitä, että vaikka puhelimen ruudulle välähtelee ilmoituksia kavereilta, on tärkeämpää pitää katse tiessä, kertoo tubettaja Tume.

Oman ideansa haastekampanjaan voi jättää sosiaalisen median kanaviin #mydrivingmode -tunnisteella.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät