-15.9 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Juoksumääräennätys uusiksi Vimpelissä

Vimpelin Veto ja Koskenkorvan Urheilijat laittoivat uusiksi vuodesta 1994 alkaen ylläpidetyn miesten Superpesiksen juoksumäärätilaston. Aikaisempi ottelukohtainen juoksuennätys oli 46: tämä juoksumäärä saavutettiin heinäkuussa 2015 Hyvinkään Tahkon ja Kankaanpään Mailan välisessä ottelussa sekä pari viikkoa sitten Vedon ja Seinäjoen JymyJussien välisessä ottelussa. Uusi ennätys on nyt 52 juoksua. Avausjakso päättyi juoksuin 13–3 ja toinen jakso 23–13. Kossu kaunisteli tilastoja päätösjakson kahdessa viimeisessä vuoroparissa tekemällä yhteensä yhdeksän juoksua.

Vedon pelinjohto oli sekoittanut lyöntijärjestystä totutusta. Sami Haapakoski pelasi jokerina, normaalisti kärjessä viilettävä Teemu Isoketo numerolla kuusi eli kakkoskärjessä. Matias Rinta-aho teki paluun ulkokentälle ja siepparin tontille, jossa olikin lähes erehtymätön. Toiselle jaksolle lyöntijärjestystä laitettiin vielä uuteen kuosiin, lukkarina pelanneen Perttu Ruuskan saatua hihaansa numeron kolme avausjakson nelosen sijaan. Joukkueen kapteeni Henri Puputti pelasi avausjakson kolmonen hihassaan, päätösjaksolla numerolla kahdeksan. Mikko Haukkala pelasi perjantaina tutulla kakkoskopparin tontillaan, Arttu Ruuska kakkosvahtina.

Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön, kun se teki ensimmäisen vuoron tasoittavallaan kahdeksan juoksua. Veto ei jäänyt juoksuitta yhdessäkään pelaamassaan sisävuorossa. Kolmostilanteita tuplamestarit kehittelivät peräti 50, ja Kossukin mukavat 25.

MAINOS

Vierailla ei ollut tänään paras päivä räpylässä. Pelinjohtaja Jukka Latvala tuskailikin, että joukkue pelasi ulkona ikään kuin kahdeksalla pelaajalla, kahden tärkeän ulkopelaajan ollessa sairastuvalla.

Vedon teemana oli pestä kasvot tiistaisen Tahko-tappion jäljiltä. Kotijoukkueen parhaana palkitun, 14/14 kärkilyöntiä kirjauttaneen Perttu Ruuskan mukaan tässä onnistuttiin. Hän oli myös tyytyväinen päivän peliin.

Pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki päivitteli, että Porissa parhaillaan meneillään olevalla lasten Etenee-leirillä ovat perjantain tapaiset juoksumäärät tyypillisiä.
– Sisäpeliin tulimme hyvin. Pelasimme Hyvinkäällä neljään vuoteen ensimmäisen ohi-pelin, jossa oli tasaisen heikosti onnistumisia. Sisäpelissä onnistuimme, oli valtavan kovaa tekemistä.
Ulkopelissä kotijoukkue ei ollut omaan tasoonsa nähden parhaimmillaan.

Vaikka Matias Rinta-aho arvioitiin ottelun parhaaksi ulkopelaajaksi, nosti Kivimäki esiin Perttu Ruuskan illan lautasen ääressä.
– Jos hän tekee tuollaisia harppauksia, meille on kasvamassa toinen hieno lukkari.
Ennätyksellisen juoksumäärän otteluun tuoneen kotijoukkueen sisäpelitilastot: Olli Heikkala 1/5, Mikko Kanala 2+2/5, Henri Puputti 2/1, Perttu Ruuska 2+6/5, Severi Lassila 0/2, Teemu Isoketo 2/2, Arttu Ruuska 0/2, Matias Rinta-aho 1+6/4, Mikko Haukkala 3/0, Jere Saukko 0/4, Sami Haapakoski 1+4/4, Janne Mäkelä 1+3/2.

Sunnuntaina Veto saa kotisaarelleen vieraaksi Joensuun Mailan, joka hävisi perjantaina uudella kotiareenallaan supervuorossa paikallisvastustajalleen Kiteen Pallolle 0–1 (3–3, 3–3, 0–1).

Virpi Poikelin

Kakkosvahti Arttu Ruuska tuulettaa, kun Koskenkorvan pelaaja on käräytetty jälleen kerran kakkospesälle ja on vuoronvaihdon aika.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät