-14.9 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Siipirikkoinen LaVe kaatui Jyväskylässä

Kirittäret–LaVe 2–0 (4–2,10–0)

Lappajärven Veikkojen naisten Superpesis-joukkue joutui matkaamaan Jyväskylään vajaalla ja hyvin nuorella kokoonpanolla. 11 pelaajan kokoonpanossa oli neljä B-tyttöikäistä. Ensimmäisellä jaksolla Lavettaret aloittivat pirteästi ja kotijoukkue olivat hankaluuksissa. Toisella jaksolla Kirittäret löysi koneeseensa tarvittavat lisävaihteet ja vei jakson selvin numeroi

Lavettaret aloittivat sisävuorolla ja saivat rakennettua kärjestä päättäväisesti tilanteen. Avausjuoksua saatiin juhlia, kun Roosa Aho löi Jenna Kallio kotiin. Hetkeä myöhemmin myös Piritta Kärnä onnistui kotiutuksessa, kun Janina Männikkö ehti kolmospuolen lyönnillä kotipesään.

MAINOS

Kirittäret pelasi oman sisävuoronsa vahvasti. Kärki rakensi palottoman ajolähdön. Emma Niemisen ja Iina Valkeejärven yritykset LaVe torjui, mutta Saana Sumén ja Mari Mantsinen onnistuivat tasoittamaan ottelun.

Kolmannessa vuorossa Kirittäret sitten teki hajuraon, kun Lavettarien tukkoiseksi mennyt sisäpeli ei pystynyt tuottamaan tilanteita kahteen vuoroon. Avausvuorossa epäonnistuneet Nieminen ja Valkeejärvi iskivät vastustamattomasti pallon aina koppareille saakka ja Jyväskylä siirtyi 4-2-johtoon. Tämä tulos piti jakson loppuun saakka.

Toisella jaksolla Kirittäret sai pelinsä auki heti ensimmäisestä vuorosta saakka. Hieman ensimmäisestä jaksosta passivoitunut LaVen ulkokenttä lahjoitti Niemisen lyömät kaksi ensimmäistä juoksua. Sen jälkeen kotijoukkue nakutti tasaiseen tahtiin joka vuorossa muutaman juoksun, tehden niitä Niemisen, Sallisen ja Valkeejärven toimesta yhteensä kymmenen kappaletta.

Lappajärveläisten Akilleen kantapääksi muodostui kentällemeno. Sitä vaikeuttivat Kirittärien lukkari Mari Mantsinen ja kotijoukkueen raudanluja polttolinja. Vierasjoukkueen jakson ainut kolmostilanne saatiin aikaiseksi vasta viimeisessä vuorossa.
– Tämän päivän pelissä täytyy olla tyytyväinen ensimmäisen jakson ulkopeliin. Ilmaisia juoksua ei taidettu antaa ensimmäistäkään. Toisella jaksolla sitten ote lipesi ja muutama lyönti karkasi luvattoman helposti maisemaan. Lähtökohdat eivät olleet optimaaliset, kun vakiokopparipari oli sivussa ja muutama muukin, tiivisti pelinjohtaja Tuomela

Aamupäivällä oli jo harkinnassa, että lähteekö LaVe anomaan pelin siirtämistä, mutta lopulta siitä ajatuksesta luovuttiin.
– Täytyy kuitenkin nostaa hattua nuorille tytöille pelkäämättömästä asenteesta. Aika kovassa paikassa Jutta Herralan ja Emmi Vehka-ahon ulkopeliura Superpesiksessä tuli aloitettua. Seuraava tavoite on saada vatsatautikierre loppumaan ja porukka lyöntiin sunnuntain Rauma-reissulle. Sieltä olisi vakaa aikomus tuoda voitto kotiin, sen verran kotipelistä jäi happamuutta hampaiden väliin, pähkäili pelinjohtaja Tero Tuomela.

Reijo Kärnä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät