Luonnonkukkien oma päivä sunnuntaina

Mainos[adrotate banner="3"]

Huomenna sunnuntaina vietetään yhteispohjoismaista Luonnonkukkien päivää. Teemapäivän juuret ovat Tanskassa, jossa luonnonkukkien nimikkopäivää on vietetty jo vuodesta 1988 lähtien. Suomeen teemapäivä rantautui vuonna 2003. Päivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen mahdollisimman monelle.

Luonnonkukkien päivällä on vuosittain vaihtuva teemalaji. Tänä vuonna teemalaji on metsätähti, jota turkulainen biologi Jussi Lampinen kuvailee metsissä kasvavista kukista yksinkertaisuudessaan tyylikkäimpien joukkoon. Metsätähden valkoiset kukat tuovat hauskasti tuiketta muuten tummasävyiseen metsäpohjaan.

MAINOS

Luonnonkukkien päivän järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto ry, Suomen biologian seura Vanamo ry, Societas pro Fauna et Flora Fennica rf, Metsähallitus Luontopalvelut, Luonnontieteellisen keskusmuseon kasvitieteen yksikkö, Suomen ympäristökeskus sekä Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry.

Luonnonkukkien päivänä järjestetään eri puolilla maata yhteensä 76 kasviretkeä. Retket ovat maksuttomia ja ne kestävät yleensä kahdesta kolmeen tuntiin. Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla järjestetään yhteensä kuusi retkeä, muiden muassa Lapuan Virpikalliolla.

MAINOS
Edellinen artikkeliJärvinet haluaa kehittyä edelleen
Seuraava artikkeliLönnmark vahvistaa Ankkureita