-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Tiina Pelkonen Kyyjärven johtoon

Kyyjärven kunnanvaltuusto valitsi yksimielisesti tiistai-illan kokouksessaan uudeksi kunnanjohtajaksi alajärveläisen Tiina Pelkosen. Viran hakuaika päättyi 25.5., ja määräaikaan mennessä virkaa haki 12 henkilöä. Viisi hakijaa kutsuttiin haastatteluun ja kolme lähetettiin soveltuvuustesteihin.

Pelkosta houkutti viranhakuun kunnan sijainti ja uralla eteneminen. Hän on itse kotoisin Kyyjärveltä, ja paikkakunta sydäntä lähellä.
– Asiat hoidetaan Kyyjärvellä todella hyvin, yhteisöllisesti ja sulassa sovussa.
Hallinnon, yhteiskuntatieteiden ja liiketalouden ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut Pelkonen on toiminut kuntaorganisaatiossa.
– Olen toiminut kuntajohtajien kanssa yhteistyössä ja nähnyt, että kuntapuolen tehtävät ovat mielenkiintoinen kenttä: työsarkaa löytyy.

MAINOS

Kehitysideoita löytyy

Tiina Pelkonen on Kyyjärven ensimmäinen naispuolinen kunnanjohtaja. Hän on työskennellyt viime lokakuusta lähtien Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:ssä projektipäällikkönä maakuntauudistukseen liittyvässä Elinvoimaa kuntiin -hankkeessa. Hän kertoo ottavansa uuden tehtävänsä vastaan innostuneena ja erittäin kiitollisena.
– Tunnen kuntalaiset, virkamiehet, päättäjät ja paikat. Työt on siinä mielessä helppo aloittaa.

Pelkonen kertoo halunneensa työhön, jossa voi oppia lisää ja jossa saa kehittää itseään sekä olla ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa.
– Työssä voin myös kehittää yhteistoiminnan muotoja ja tarjota lähidemokratian toteutumismahdollisuuksia.

Kyyjärven – kuten monen muunkin kunnan – haasteisiin kuuluu väestön ikääntyminen, poismuutto ja työllisten osuus kuntalaisista. Pelkosen mukaan nuoret eivät ole kovin kiinnostuneita perinteisestä kuntapolitiikasta, jolloin on vaarana että yhteiskuntaa yhdistävä voima hiipuu. Nuorten tavoittamiseksi tarvittaisiinkin ihan uudenlaisia lähivaikuttamisen kanavia, joissa nuorille annetaan mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa oman kunnan toimintaan entistä helpommin.
– Siten rakennamme nuoria arvostavan ja vahvistavan toimintakulttuurin.

Kyyjärven kunnassa ilonaiheisiin kuuluu elokuussa avattava yhtenäiskoulu, joka kokoaa saman katon alle niin esikoululaiset kuin ala- ja yläkoululaisetkin.
– Koulun rakentaminen oli kunnalta tosi iso päätös ja investointi. Uusi koulu toimii yhteisöllisenä paikkana kaikille ja tuo elinvoimaa ja palveluita kuntalaisille.

Tiina Pelkosen perheeseen kuuluvat Markku-puoliso ja ensi syksynä yläkoulun aloittava Oliver-poika sekä kääpiövillakoira Didi. Pelkonen kertoo harrastavansa pianonsoittoa ja laulamista omaksi ilokseen sekä lenkkeilyä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät