1.4 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Kepeää ohjelmaa, seurustelua ja hymyjä aurinkoisessa säässä

Viitisenkymmentä ihmistä istuskeli leppoisaa iltapäivää Lappajärven kunnantalon edustalla viime torstaina. Ohjelmassa oli vaasalaisen Anna Vehkaperän laulua, Sonaatti ilman lyömäsoittimia -yhtyeen soittoa, yhteislaulua, jumppaa sekä seurustelua Aijjoos-toiminnan tarjoamien kahvien ääressä.
– Nuo miehet tuolla ovat ottanet pöytään Rummikub-pelin, mutta eivät vielä ole malttaneet aloittaa pelaamista, hymyili Marja-Liisa Nevala, Aijjoos-toiminnan kehittämispäällikkö.

Minna Koponen, Aijjoos-toiminnan kehittäjä, jakoi osallistujille lahjaksi puristeltavia ja pompoteltavia stressipalloja tekstillä ”Purista AIJJOOS palloa!”. Hänen vetämässään jumpassa uitiin ja soudettiin.
– Kohta ollaan Selkäsaaressa asti, joku kommentoi.

MAINOS

Minna Koponen, Aijjoos-toiminnan kehittäjä, jakoi Lappajärvellä Kunnan kulmalla -tapahtumassa stressipalloja. Palloja valitsemassa Riitta-Liisa Niemi ja Liisa Syrjälä.

Marja-Liisa Nevala kertoo, että Lappajärvi on ainoa Aijjoos-toiminnan kunnista, jossa on vastaavaa kesätoimintaa. Kunnan kulmalla -tapahtumia järjestetään toista kesää peräkkäin ja idean takana on vapaaehtoistoimija Elsa Rajala.
– Elsa on korvaamaton. Hän on esimerkiksi kerännyt sata nimeä vapaaehtoisilta, jotka ovat lupautuneet tuomaan kyytiä tai muuta apua tarvitsevia ihmisiä tapahtumiin.

Elsa Rajala oli ”mallina” Aijjoos-toiminnan Minna Koposen vetämässä jumppahetkessä. Kumman käden pitikään tarttua nenään ja kumman korvaan?

Vapaa esiintymisareena

Elsa Rajala, sosiaalinen ja seurallinen lappajärveläinen, kertoo idean ytimenä olevan sen, että ihmiset lähtisivät liikkeelle ja tapaisivat toisiaan.
– Ihmiset jäävät niin omiin nurkkiinsa. Eikä kaikilla ole mahdollisuutta lähteä tällaiseen omin avuin, joten aloin toukokuussa kerätä leikkimielellä vapaaehtoisten auttajien nimiä.

Jäljellä on vielä viisi tapahtumaa joka torstai, heinäkuun 26. päivään saakka. Sateen sattuessa siirrytään sisätiloihin. Ohjelmaa on monenmoista ja esiintymisareena on vapaa.

Ensimmäisellä kerralla osallistujat olivat lähinnä ikäihmisiä, mutta Elsa Rajala toivoo mukaan myös nuorempia ihmisiä ja lapsiperheitä. Tulossa on ainakin 1–3-vuotiaiden muskarilaisten esitys.
– Ja Tuija Ahola tulee lausumaan runoja – Arto Melleriä. Ahola on taitava lausuja ja esiintyjä, ollut monessa mukana, esimerkiksi Kulttuuriyhdistys Karikon toiminnassa ja Muistoseurat -lyhytelokuvassa.

Joku kerta kuullaan Jussi Savelan laulua Sonaatti ilman lyömäsoittimia – yhtyeen säestämänä.
Elsa Rajalan aikeissa on lahjoittaa osallistujille erivärisiä kengännauhoja.
– Helsingissä asuessa tilasimme matonkuteita, ja vahingossa tuli tuhat paria kengännauhoja, Elsa nauraa.

Sonaatti ilman lyömäsoittimia eli Toivo Rajala, Kalle Saarinen ja Esa Pitkäkangas.

Myös muualla asuvia kesälomalaisia odotetaan tapahtumiin.
– Viime kesänä mukana oli kaksi perhettä Salosta. He veivät brosyyriä mukanaan aikomuksenaan lähteä toteuttamaan Salossa samanlaista, Elsa kertoo.

Ollaankohan kohta jo soudettu Selkäsaareen?

Anne Savela

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät