Soini muistaa muuttajia

Mainos[adrotate banner="3"]

Soiniin alkuvuoden aikana muuttaneet ovat saamassa postissa mukavan kirjeen, jolla heidät toivotetaan tervetulleiksi etujen kera. Soinin kunta on lähettänyt ensimmäistä kertaa uusille soinilaisille tervetulopaketin. Paketti sisältää yleistietoa paikkakunnan palveluista ja harrastusmahdollisuuksista.

Mukana on myös kunnan ja seurakunnan tervehdykset sekä muuta ajankohtaista, kuten juhlavuoden tapahtumakalenteri ja tietoa kunnan jakamasta 4 000 euron palkkiosta asunnon ostajille ja rakentajille.
– Toki toivomme, että uusi asukas kokee olevansa tervetullut. Meille jokainen kuntalainen on tärkeä. Soinin vahvuutena on kotoisa ja idyllinen ilmapiiri, mistä haluamme viestiä muuttajalle tällä yhteydenotolla. Samalla madalletaan kynnystä aloittaa tutustuminen, kertoo Soinin kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

MAINOS

Oma valuutta
toimii yrityksissä

Paketin kanssa lanseerataan uutuutena Soini-seteli. Seteli on 20 euron arvoinen ja se toimii käypänä valuuttana 14 soinilaisessa yrityksessä, jotka lähtivät mukaan kokeiluun.
– Tässä vaiheessa Soinin oma valuutta toimii puhtaasti kunnanjohtajan kuittaamana setelinä. Tuleva kehitys näyttää, onko jonain päivänä hyvä siirtyä digivaluuttaan tai kultakantaan, Viitasaari pohtii.

Setelin arvosta puolet kattaa yritys itse ja puolet Soinin kunta. Rahanarvoisena etuna on myös kymmenen kerran kuntosalilahjakortti meneillään olevan terveyskampanjan hengessä.

Soini-setelin ja muun tervetulopaketin tavoitteena on tehdä tutuksi soinilaisia yrityksiä ja yhdistyksiä sekä rakentaa palveluiden yhteismarkkinointia. Näin voidaan lisätä myös kunnan elinvoimaisuutta.
– Kuntalaisten viihtyisyyttä lisää, että he löytävät palvelut ja harrastukset läheltä. Soinissa on yllättävän monipuolinen tarjonta, mutta uusi asukas ei välttämättä löydä niitä yhdellä tai useammallakaan googlauksella. Tässä haluamme olla auttamassa, toteaa Viitasaari.

Kaikkiaan Soiniin muutti toukokuun loppuun mennessä 26 henkilöä. Tervetulopaketin saamisen ehtona oli, ettei ole asunut 1,5 vuoteen Soinissa. Tästä syystä kirjeitä lähti kaikkiaan 12 henkilölle.

Tervetulopakettia ovat olleet kunnan lisäksi valmistelemassa Vireä ja vahva Järviseutu -hanke sekä Soini 1868 -hanke.

MAINOS
Edellinen artikkeliLavettaret taipui Porissa
Seuraava artikkeliKossu puristi kaksi pistettä Kitrolta