-11.3 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Kossu puristi kaksi pistettä Kitrolta

Sateisella Kitrolla pelattu Alajärven Ankkureiden ja Koskenkorvan Urheilijoiden kohtaaminen ei noussut pesäpallohelmien joukkoon, vaan molempia joukkueita vaivasi hermostuneisuus ja saamattomuuskin. Salama-alun otteluun saanut Koskenkorva voitti ottelun lukemin 0–1 (3–4, 1–1). Ankkureilla oli toisen jakson neljännessä vuorossa mahdollisuus johtoasemaan ja sitä kautta jopa jaksovoittoon ja siirtää ratkaisu supervoropariin. Tilaisuus jäi kuitenkin käyttämättä.

Kossu sai salama-alun otteluun kolmen juoksun turvin. Ankkureiden sisäpeli alkoi sitä vastoin mollivoittoisesti, kun se sai etenijän kakkospesälle saakka vain kertaalleen. Toisen vuoron aloittavalla Patrik Wahlsten lisäsi vieraiden johtoa 0–4:ään. Toisen tasoittavallaan kotijoukkue sai sisäpeliään auki. Ensin Aki Orava purki nelonen hihassaan ajolähtöä tuloksetta. Seuraavaksi kehiin laitettiin jokeri Sami Mikkolanahon, joka teki sen, mitä oli tehnyt jo 31 kertaa aikaisemminkin kuluvalla kaudella: löi juoksun – tai tällä kerralla kaksi juoksua samalla lyönnillä. Kolmossaumaan kohdistuneen läpärinsä turvin Mikkolanaho kipaisi itse kakkoselle. Ville Väliaho löi kotijoukkueen vain juoksun päähän Kossusta, Mikkolanahon syöksyessä kotipesään. Kotijoukkueen kolme muuta kotiutustilannetta kuivuivat paloiksi tai haavoiksi.

Toisella jaksolla ei vietetty sisäpelijuhlaa. Koko jaksolla saatiin mies kolmoselle kuusi kertaa. Juoksun makuun päästiin kahdesti. Juuso Vuorenmäki vastasi Kossun ainokaisen lyömisestä, tuojana kunnostautui joukkueensa ykköspalkittu Juho Hakomäki. Sami Mikkolanaholla oli purettavanaan toisella jaksolla neljä kotiutustilannetta. Kotijoukkueen jakson ainoan juoksun löi Rami Mäkinen itselleen tutusta paikasta eli kolmospuolelta, toi Mikael Penninkangas.

MAINOS

Koskenkorva vei ottelun kolmostilanteet 13–16. Kotijoukkueen ykköspalkittu Nestori Yli-Sissala kirjautti kärkilyönnit 4/4. Ankkureiden vahvuudesta puuttui kuumeeseen sairastunut Valtteri Kleemola.

Ankkureiden peliä vaivasi tutunoloinen kuvio: joukkue missasi hyvät tilanteensa. Nestori Yli-Sissala totesi lehdistötilaisuudessa, että Ankkurit pääsi avausjaksolla peliin hyvin mukaan 0–3-tappiotilanteen jälkeen, mutta joukkue ei ollut sisällä tarpeeksi kova.
– Kentällemenossa oli vaikeuksia, eikä päästy väärillä kentälle.
Ankkureiden käskyttäjä Risto Ojanperä totesi pelin olleen henkisesti kovan, ja tämä näkyi hermostumisena. – Jos saatiin mies kentälle, ei päästy eteenpäin. Toinen jakso kirvelee: virheitä tuli vääriin paikkoihin ja oltiin nollatilanteessa kehnoja.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät