0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Lavettaret taipui Porissa

Pesäkarhut–LaVe 2–0 (4–1, 3–0)

Naisten Superpesis palasi lyhyeltä juhannustauolta viime viikolla. Osa joukkueista aloitti syyskauden rupeamansa jo keskiviikkona. Lappajärven Veikkojen osalta se käynnistyi torstaina
Porissa Pesäkarhujen vieraana. Veikot piti ajoittain kotijoukkueen hyvin pinteessä, mutta vahvan mestariehdokkaan ruutini ratkaisi tällä kertaa kuitenkin voiton Pesäkarhuille.

MAINOS

Pori voitti hutunkeiton ja valitsi ulkovuoron. Lavettarien ensimmäinen sisävuoro oli nihkeä. Kärki saatiin muutaman kerran kakkospesälle, muttei siitä pidemmälle. Kotijoukkue sen sijaan sai otteluun salama-alun. Kärki rakenteli tilanteen ja ensimmäinen juoksu syntyikin harmittavasti vapaataipaleella. Jatkoa seurasi, kun Emilia Linna puhkaisi kakkospuolen juoksun arvoisesti.

Toisessa vuorossa Lavettaret sai sisäpelissä juonen päästä kiinni. Jokeriosasto rakensi ajolähdön Jenna Kalliolle, joka kiitti vastuusta ja löi pallon merkistä väliin kaventaen pelin 2–1:een. Tämän jälkeen LaVe pääsi yrittämään vielä kolmesti kotiutusta, mutta Porin ulkopeli kesti paineen ja lisäjuoksut jäivät tekemättä. Toiseen ulkovuoroon Lavettarien ulkokenttä ryhdistäytyi ja Pori jäi tällä kertaa ilman kolmostilannetta. Kolmannessa vuorossa Lavettaret ei saanut aikaan lisäjuoksuja, kun taas Pori teki ensimmäiselle jaksolle tarvittavan hajuraon Susanna Puiston ja Linnan lyönneillä. Kun loput vuorot pelattiin nolla-nollaa, niin ensimmäinen jakso kirjattiin Porille 4–1.

Tasaista vääntöä

Toisen jakson alkupuolella pelattiin pitkään tasaista vääntöä. Hetkittäin Lavettaret jopa hallitsi pelitapahtumia. Molemmat joukkueet kuitenkin pelasivat laadukasta ulkopeliä, eikä juoksuja syntynyt kahteen ensimmäiseen vuoroon. Kolmannessa vuorossa Pori sai juoksutilinsä auki, kun koko pelin ajan vaarallisesti lyönyt Susanna Puisto iski pallon puolittain takaa läpi vieden Porin 2–0-johtoon. Vieraat pääsivät kokeilemaan peliin mukaan tuloa vielä omalla tasoittavalla vuorollaan, mutta kotiutukset eivät onnistuneet. Maria Suominen kaunisteli tilannetta vielä yhdellä kotiutuksella, niin toisen jakson loppunumeroiksi jäivät 3-0 Porille.

Lappajärveltä palkittiin jälleen hyvin lukkaroinut Emmi Peltola ja mailan varressa parhaiten onnistunut Janina Männikkö.
– Poriin lähdettiin tietoisesti hakemaan vapautunutta peliä. Viikon tauko oli alla edellisestä tuloksellisesti hyvästä Rauma-pelistä. Tavoitteeksi laitettiin jatkaa samankaltaista ulkopeliä ja saada sisäpelissä viime kierroksia enemmän aikaan. Ulkopelin osalta pääsimme ihan kohtuullisesti tavoitteeseen. Sisäpelissä kentälle meneminen aiheuttaa suuria ongelmia, mikä hankaloitti peluuttamista. Tilanteet vähän rakentuivat sieltä ja täältä. Ei ehkä niistä kohdin mistä lähtökohtaisesti pitäisi. Pettynyt olen tappioon, mutta tyytyväinen, että ulkopeliin on saatu vähän alkukautta enemmän säpinää, tuumaili pelinjohtaja Tero Tuomela.

Sarja jatkuu torstaina Hyvinkään Tahkoa vastaan Veikkolassa kello 18. Lavettarien mielessä kaivertaa niukkakin niukempi tappio kolmen viikon takaa Hyvinkäällä. Nyt on sitten sisuuntumisen aika ja kellistää Tahko.

Reijo Kärnä

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät