1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Taksilupien hakeminen vauhtiin

Liikennepalvelulain voimaantulo sunnuntaina 1.7. käynnisti uusien taksilupien hakemisen vauhdilla. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi otti vastaan sunnuntain aikana lähes 700 taksilupahakemusta ja yli 200 ilmoitusta taksi- tai tavaraliikenteen harjoittamisesta.

Liikennelupien myöntäminen siirtyi liikennepalvelulain voimaantulon myötä 1.7.2018 Ely-keskuksilta Trafille. Trafi otti sunnuntain aikana vastaan 682 taksilupahakemusta, 234 taksi- ja tavaraliikenteen ilmoittautumista, 48 tavaraliikenne- ja viisi henkilöliikennelupahakemusta.

MAINOS

Aluekohtaista tietoa lupien jakautumisesta saadaan lupien käsittelyvaiheessa.
– Kiinnostus liikennelupien hakemiseen sunnuntaina oli vielä oletettuakin vilkkaampaa, mikä on erittäin hienoa ajatellen liikennepalvelulain mukanaan tuomia mahdollisuuksia koko taksi- ja tavaraliikennealalle.

Ensimmäisen päivän aikana liikennelupahakemuksia ja -ilmoituksia tuli yhteensä lähes tuhat ja näistä valtaosa oli taksilupia.

Trafissa oli varauduttu hakemustulvaan. Ensimmäiset luvat myönnetään tänään maanantaina. Sunnuntain hakemussuma pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti.
– Lähetämme luvasta kopion sähköpostiin heti sen myöntämisen jälkeen, jottei varsinaista postin mukana tulevaa lupaa tarvitse odottaa, toteaa Pylväs.

Liikennelupajärjestelmien siirto ja käyttöönotto toteutettiin viikonlopun aikana. Kaikki uuden lain mukaiset liikennelupahakemukset ja -ilmoitukset ovat käytössä Trafin nettisivujen kautta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät