Niemi upotti Ankkurit

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Ankkureiden Superpesis-joukkue vieraili tiistaina Joensuussa. Uuden Kerubi Stadionin savukoneelle riitti töitä yhdeksän kertaa kotijoukkueen juoksun merkiksi. JoMan jokeri Juha Niemi pääsi ottelussa hyvään vauhtiin ja löi seitsemän juoksua. Ottelu päättyi 2–0 (6–2, 3–0).

Vieraiden parhaana palkittiin sieppariksi palannut ja numero viisi hihassaan pelannut Manu Haukkala. Kakkospalkinnolla muistettiin kolmospolttaja Nestori Yli-Sissalaa. JoMa vei kolmostilanteet 16–7.

MAINOS

Tuomo Lönnmark oli pois vieraiden vahvuudesta. Henri Heikkinen pelasi kakkospolttajana ja Rami Mäkinen puolestaan jokeripaidassa.

Avausjaksolla kärjen ontumisesta kärsinyt Ankkurit ei tahtonut saada sisäpeliään käyntiin. Helppoa ei ollut isännilläkään avausvuorossa. JoMa sai kuitenkin ajolähdön ja illan tehotykki, kärkilyönnit 7/11 kirjauttanut Niemi löi kolmosluukusta kahden juoksun arvoisesti. Maila johti kahden sisävuoron jälkeen 4–0. Ankkurit pystyi heti neljännen juoksun jatkotilanteesta polttamaan Konsta Kettusen kolmospesälle, eikä kotijoukkue saanut siinä tilanteessa mahdollisuuksia lisäjuoksuihin.

Kolmannessa sisävuorossa Ankkureilla oli profiilin kohottamisen paikka. Numerolla kuusi pelannut Nestori Yli-Sissala näpytteli Manu Haukkalan ykköseltä kolmoselle saakka. Henri Heikkisen kumura yllätti JoMan kopparit, ja Ankkurit sai tuulettaa avausjuoksuaan. Jatkoa seurasi vielä neljännessä vuorossa, kun Santeri Särkisen näpy vieri ulkokentän ulottumattomiin. Juoksun toi Heikkinen.

Toisella jaksolla ei juoksujuhlia nähty. Niemen kolme lyötyä riittivät tällä kertaa jaksovoittoon. Lyöntijärjestystään muuttaneella Ankkureilla oli vain yksi kolmostilanne toisella jaksolla. Alajärveläisittäin katsottuna illan ulkopelihelmiin kuului Ville Väliahon oivallus toisessa vuorossa. Kotijoukkue oli saanut kehiteltyä ajolähdön ja purkamaan asettui luonnollisesti Juha Niemi. Aiemminkin kuluvalla kaudella kärpäsiä napsinut Väliaho irrotti kaksi juoksua tuoneen Konsta Piirosen kolmoselta, eikä kotijoukkue saanut siinä tilanteessa mahdollisuuksia lisäjuoksuihin.

Superpesiksen sarjataulukon tyvipäässä tilanne muuttui hieman, kun Haminan Palloilijoiden voitettua Oulun Lipon 2–0 (9–3, 1–0). Kolmen pisteen ilta nosti vallikenttäläiset kahdella pisteellä Ankkureiden ohi, sijalle 12. Ankkurit kohtaa torstaina Järviseudun paikalliskohtaamisessa Vimpelin Vedon. Lauantaina Kitrolle saapuu Pattijoen Urheilijat.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliPihakirppiksiä Alajärvellä
Seuraava artikkeliEksymisen voi usein ehkäistä – marjareissusta tulee turvallisempi pienin konstein