-6.5 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Veto vei paikalliskohtaamisen puhtaasti

Vimpelin Veto hallitsi ottelutapahtumia torstai-iltana Saarikentällä paikalliskohtaamisessa Alajärven Ankkureita vastaan. Kotijoukkue riuhtaisi jo ensimmäisessä sisävuorossaan kahdeksan juoksua. Ankkurit ei päässyt ottelussa herkuttelemaan juoksuilla.

Veto sai jokaisessa sisävuorossaan aikaiseksi juoksun ja yhteensä 28 kolmostilannetta. Ankkurit sai kaikkiaan kahdeksan kolmostilannetta, mutta sortui etenkin toisella jaksolla merkkivirheisiin. Veto piti vieraita nollilla myös toisella jaksolla, vaikka sekin kärsi avausjaksoa enemmän sisäpelivirheistä. Isäntien ulkopelin onnistumiset tylsyttivät Ankkureilta terää entisestään. Ottelun loppulukemat kirjattiin 2–0 (12–0, 4–0).

MAINOS

2 343 hengen yleisö sai jo avausvuorossa nautiskella kunnareista. Kotijoukkueen Mikko Kanalan kakkosjatkeelle suuntautunut lyönti sirvahti ulkopelaajan räpylästä ja ”Kanis” sai tuuletella kunnaria. Perttu Ruuskan kolmosnurkan tarkka sihti kiidätti Jere Saukon ja Arttu Ruuskan kotiin ja nuoremmalle Ruuskalle itselleen kauden kahdeksannen kunnarin. Kunnaririntamalla saatiin jatkoa toisessa vuorossa, kun Sami Haapakoski sinkautti pallon kakkosjatkeelta maisemiin, tuloksena 1+1.

Toisella jaksolla Veto sai kahdeksan kolmostilannetta, Ankkurit neljä. Vierailta nähtiin kotijoukkueen tapaan hyviä yksilösuorituksia ulkokentällä.

Ankkureiden pelinjohtajana ensiesiintymisensä Saarikentällä tehnyt Risto Ojanperä arveli, ettei Veto jaksanut olla niin paneutunut peliin kuin se oli avausjaksolla.
– Meillä oli tietty pelisuunnitelma, ja yritimme vapaita ja läpilyöntejä. Monta lyöntiä oli metsikössä, mutta väärällä tavalla.

Ankkureiden ykköspalkittu, kärki Mikael Penninkangas (kärkilyönnit 5/6) kertoi lehdistötilaisuudessa Ankkureiden etukäteispohdintoja.
– Sovittiin, että voidaan pärjätä, jos vetolaiset eivät lyö läpi. Avausvuorossa tuli sitten Kanalan läpilyönti. Meillä sisäpeli tökkii ja keskiosumat puuttuvat.

Kotijoukkueen pelipäällikkö Sami-Petteri Kivimäki antoi suojateilleen kymmenen pistettä ja papukaijanmerkin koko joukkueelle.
– Pelattiin tämännäköistä peliä Koskenkorvalla, mutta siellä se ei riittänyt voittoon. Tänään vastassa oli paikallisvastustaja ja haluttiin näyttää yleisölle osaamista. Peruspelaaminen pysyi kasassa, ulkopeli oli hyvää. Yksilötasolla jäi parannettavaa.

Ankkurit saa lauantaina vieraakseen Kankaanpään Mailan, joka puristi pisteen Kiteen Pallolta. Veto pelaa kotonaan ja vastaan tulee torstaina kitkeränkotitappion (jaksot 2–3, 5–6) Haminalle kärsinyt Imatran Pallo-Veikot.

Virpi Poikelin

Ankkureiden lukkari Ville Väliaho kotipesässä kiivaan pesäkilvan Vedon Olli Heikkalan kanssa. Toisen jakson neljännessä vuoroparissa käyty kisa päättyi Väliahon voittoon, eikä tuottanut Vedolle sen viidettä juoksua.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät