-14.7 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Halkosaaressa veden pintalämpö jo +21,6 astetta

Viimepäivien lämmin sää ja sääennusteet tuleville päiville povaavat sinileväkukintojen runsastumista Pohjalaismaakuntien alueella.

Myös tuuli vaikuttaa sinileväkukintojen syntyyn, sillä tyyni sää saa sinilevät nousemaan veden pintaan helposti havaittavaksi levämassaksi.

Lämmin sää on nostanut myös järvien pintalämpötiloja. Närpiön Hinjärven pintalämpötila 12.7. mitattuna oli +21,5 ja Lappajärven Halkosaaressa
+21,6 astetta.

MAINOS

Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla levätilanne on vielä tällä viikolla ollut melko rauhallinen.

Virallisia havaintopaikkoja on 25, ja näistä kolmella havaittiin hieman sinilevää. Levää havaittiin Pietarsaaren edustalla ja Ähtärinjärveltä Suninsalmelta sekä Kylmälahden levähdysalueen kohdalta.

Kesälomakauden alkaessa myös kansalaisten tekemien sinilevähavaintojen määrä on kasvanut. Kansalaisten ilmoittamia havaintoja sinilevistä on tullut Kokkolan edustalta, Kuorasjärveltä sekä Pietarsaaren edustalta.

Sinilevien massaesiintymät ovat usein paikallisia ja levätilanne saattaa muuttua nopeasti sääolosuhteiden mukaan. Leväseurannan havainnot kertovat sinilevätilanteen kyseisenä ajankohtana vain havaintopisteellä, ja järven eri osissa tilanne saattaa olla erilainen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät