150-vuotisjuhlat tuottivat 1500 euroa esteettömään luontopolkuun Soinissa – ja keräys jatkuu

30
Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin kunta toivoi 150-vuotisjuhlien alla, että virallisten muistamisten sijaan kutsuvieraat tukisivat esteettömän luontopolun rakentamista Soiniin.

Esteettömän luontopolun tarkoituksena on mahdollistaa kaiken kun-toisille pääsy luontokohteisiin. Esteetöntä luontopolkua pitkin luonnosta pääsevät nauttimaan aktiivipatikoijien lisäksi niin liikuntarajoitteiset, vanhukset kuin vaunujen kanssa liikkuvat lapsiperheet.

MAINOS

– Luonnon hyöty esimerkiksi rentoutumisessa, stressin hallinnassa ja mielenterveydelle on jo laajasti tunnustettu. On hienoa, jos voimme tuoda tämän rikkauden helpommin ja tasa-arvoisesti saavutettavaksi Soinissa, kertoo kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Esteettömän luontopolun sijoituspaikka ja pituus on vielä selvityksen alla. Ajatuksena on tuoda se osaksi olemassa olevia laajoja retkeilyreittejä.

Ensimmäisenä selvitetään polun sijoittamista Kaihiharjun maastoon, jonne elokuun alussa jalkautuu esteettömien reittien asiantuntijoita Hannu Salon johdolla sekä käyttäjäryhmien edustajia. Tuolloin kartoitetaan, mitä käyttäjäryhmät tarvitsevat haluavat. Leveä polku ei yksin riitä, vaan tarpeet on harkittava tarkoin ja taattava riittävät palvelut, kuten inva-wc ja lasten hoitopöydät.

– Kaihiharju on maastollisesti kaunista seutua. Se on Arpaisten harjun kaltainen, mutta helpommin saavutettavissa. Siellä löytyy luonnonherkkyys ja Soinin parhaat puolet, aavat suot, kauniit järvet ja mäkiset harjumaastot tervahautoineen. Luonnon monimuotoisuus ja siitä nauttiminen kuuluu kaikille, korostaa projektipäällikkö Kari Laasala, joka suunnittelee esteetöntä luontopolkua osana Extreme Park -hanketta.

– Monipuolinen, voisi sanoa kainuulainen, luonto on Soinin ja Suomenselän vahvuus. Meidän on muistettava kertoa, ettei tarvitse mennä pohjoiseen nauttiakseen poluista vaaramaisten maisemien keskellä. Ne löytyvät esimerkiksi alle tunnin päästä Seinäjoelta, Viitasaari jatkaa.

Soinin 150-vuotisjuhlien kutsuvieraista lahjoituksen ovat tehneet Etelä-Pohjanmaan liitto, Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelut, Energiequelle Gmbh sekä Kuortaneen ja Multian kunnat ja Kurikan, Lapuan ja Ähtärin kaupungit.

Heidän lisäkseen Soinin 150-vuotisjuhlan ruisleivät leiponeet Irene Kolunsarka ja Helena Korpela toivoivat, että kunta lahjoittaa heidän leipiensä arvon esteettömän luontopolun rakentamiselle.
Lahjoituksia on yhteenlaskettuna 1500 euroa. Kohiwood Oy puolestaan on tukenut pururadan kunnostusta.

Nyt lahjoitusmahdollisuus avataan kaikille. Lahjoituksia esteettömän luontopolun rakentamiseksi otetaan vastaan loppuvuoden ajan. Lahjoittaa voi tilille FI48 5432 0720 0006 59. Kirjoita viestiksi Soini 150. Tuomme kaikkien lahjoittajien nimet esille vuoden lopussa, ellei toisin toivota.

– Itse lahjoitan heti pohjakassaan 50 euroa, ilmoittaa Viitasaari.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa