Lappajärvi yllätti Lapuan Veikkolassa

Mainos[adrotate banner="3"]

LaVe-Virkiä 2-1 (3-1,1-10,1-0)

Keskiviikkoiltana nähtiin Lappajärvellä todellinen jännitysnäytelmä, kun Lavettaret kohtasi Lapuan Virkiän.

MAINOS

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin sisuuntunut ja päättäväinen kotijoukkue, joka piti vieraat täysin altavastaajana. Toisella jaksolla osat muuttuivat ja Lapua pelasi vahvaa sisäpeliä parissa vuorossa tehden selvän pesäeron.

Ottelun ratkaisu nähtiin supervuorossa, kun Veikot piti ensiksi Lapuan sisävuoron nollilla ja sai itse rakennettua yhden palon ajolähdön, josta ratkaisijaksi nousi Tanja Tuomela.

Ensimmäisen jakson avausvuoroparissa näytti pitkään siltä, että kotijoukkue jää juoksuitta.

Juoksu kuitenkin syntyi, kun vieraiden lukkari roiski pari väärää ja Essi Ritola sai lönkötellä avausjuoksun.

Lapuan avausvuoro tuotti yhden kotiutusyrityksen, mutta Janette Lepistön yrityksen Lavettarien ulkokenttä hoiti vaivattomasti.

Toisessa vuorossa Lavettaret eivät onnistuneet sisäpelissään. Sen sijaan Lapua sai rakennettua tilanteen Mirka Rintamäelle, jonka välilyönnillä Sanni Syrjälä toi tasoituksen.

Kolmannessa vuorossa oli Lavettarien vuoro siirtyä jälleen johtoon. Kaisa Jaakkolan kakkosjatkeen puhkaisu nollatilanteessa tuotti Veikkolan tämän kauden toisen kunnarin. Tämän jälkeen saatiin kaksi yritystä kotiin, mutta ei lisäjuoksuja.

Seuraavassa vuorossa Lavettaret rakensi jälleen kolmostilanteen. Piritta Kärnän välilyönnillä Oona Liimatainen toi 3-1 voittojuoksun. Näin Lavettaret oli yllättänyt Lapuan ensimmäisellä jaksolla.

Toisella jaksolla Lapua aloitti vahvasti. Avausjakson ainokaisen lyönyt Rintamäki onnistui toistamiseen ja toisen juoksun Veikot lahjoitti harhaheitolla. Lappajärven tasoittava alkoi sisäpelin osalta murheellisesti ja lyöntikierrosta ei päästy paljoa alkua pidemmälle.

Seuraavassa vuorossa Lapua ei onnistunut saamaan juoksuja, kun sen sijaan Lavettaret puolestaan onnistui tasoittavallaan kaventamaan Kärnän kolmosraja lyönnillä.

Jakson ratkaisu tuli kolmannessa vuorossa. Lapua laittoi ison vaihteen päälle ja iski useilla hienoilla lyönneillä yhteensä seitsemän juoksua, mikä oli toisen jakson ratkaisu. Eniten Lavettarien ulkokenttää murjoivat Emma Kiviniemi ja Eveliina Toppari kahdella lyödyllä juoksulla.

Supervuoro alkoi Lapuan sisävuorolla. Ulkopeliotteita terästänyt kotijoukkue piti vieraiden yrityksen vähissä. Lepistölle syntyi yksi yritys, mutta Lavettarien linja kesti paineen.

Omassa sisävuorossa Veikot sai Jaakkolan, Liimataisen ja Männikön johdolla rakennettua ajolähdön, josta Tanja Tuomela onnistui viimeisellä lyönnillään iskemään pallon väliin ja ottelun ratkaisuksi 2-1 emännille. Jälleen yksi yllätystulos naisten Superpesiksessä näki päivänvalon.

– Täytyy olla erittäin tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen. Tampere -reissun jälkeen puhuttiin tovi asioista, jotka kuuluvat voittavaan ja itseensä luottavaan pesäpalloon. Niitä asioita saatiin tänään peliin mukaan.

– Ulkopeli oli ensimmäisellä jaksolla kesän parasta, toisella jaksolla Lapua esitti kolmannessa vuorossa niin vahvaa sisäpeliä, ettemme pystyneet siihen vastaamaan. Supervuorosta taas iso kunnia joukkueelle, joka kaivoi murheellisen toisen jakson jälkeen voittavan peli-ilmeen. Hieno ulkovuoro sai sisävuorossa sitten arvoisensa päätöksen, kun ottelu ratkesi Tanjan ottamattomaan välilyöntiin. Saatiin iso voitto ja isot pisteet tulevaa silmällä pitäen, tuumaili pelinjohtaja Tero Tuomela.

Pelitahti jatkuu kiivaana. Perjantaina on uusi mahdollisuus kasvattaa pottia, kun Lipottaret Oulusta saapuu Veikkolaan. Peli alkaa kello 18. Keväällä Oulussa LaVe taipui kotiutuskisassa, joten nyt on kalavelkojen maksun aika.

MAINOS
Edellinen artikkeliSyksyn karhunmetsästykseen myönnettiin lupia
Seuraava artikkeli150-vuotisjuhlat tuottivat 1500 euroa esteettömään luontopolkuun Soinissa – ja keräys jatkuu