-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Aino-Kaisa Mantere kaatoi Lavettaret

Maila-Jussit – LaVe 2-0 (7-4,4-0)

Naisten Superpesiksen runkosarja saatiin päätökseen sunnuntaina. Lappajärven Veikot ja Seinäjoen Maila-Jussit iskivät tärkeistä sarjapisteistä Seinäjoella. Voitto pelistä nosti kotijoukkueen ylempään jatkosarjaan ja Veikot pelaa jatkossa alemmassa jatkosarjassa.

MAINOS

Seinäjoki avasi pelin vahvasti ja siirtyi ensimmäisessä vuorossa kahden juoksun johtoon, mihin LaVe vastasi heti. Roosa Ahon kakkospesän takaa iskemä pallo painui kauas maisemiin tyhjäten kentän.

Juoksujen tuojina olivat Karoliina Luoma-aho ja Janina Männikkö. Roosa itse kiersi kunnarin. Hän sai kohta kirmaista kotiin Essi Ritolan oivalla välilyönnillä. Tilanne kääntyi lupaavasti Lavettarille tilanteeseen 4-2.

Valitettavasti jatkossa Veikkojen sisäpelissä sattui ratkaisevaa sakkausta, eikä lisäjuoksuja saatu.

Jussit nappasi kolmannessa vuorossa helpohkosti juoksun. Se pääsi viimeiseen vuoroon juoksun tappiotilanteessa. Veikot pelasi aluksi varmasti. Jaksovoitto näytti lähes selvältä, kun emäntien lyöjät kävivät vähiin. Mutta sitten Lavettarien ote herpaantui ja Maila- Jussien kärki päästettiin ulkopelivirheillä helposti kiertämään pesät. Tilanne oli tasan.

Lopullisen niitin iski kovalla kolmosluukkuvedolla jokeri Aino- Kaisa Mantere. Hän löi ottelussa komean sadon 1+6. Tarkemmalla ja liikkuvammalla pelaamisella Veikot olisi ottanut jakson.

Toisella jaksolla Seinäjoki sai kahdessa ensimmäisessä vuorossa juoksun molemmissa. Lavetarillakin oli mahdollisuutensa, mutta tilanteet kuivuivat kokoon joko koppilyönteihin tai sitten merkkivirheisiin.

Neljännen aloittavalla Riina Kerola ja Mantere iskivät vielä välilyönneillä Maila- Jusseille lopulliset niitit päivän pelille.

Veikoista palkittiin kunnarin ja kaksi tavallista juoksua lyönyt ja kaksi tuonut Roosa Aho ja ykköskärkeen siirretty ja juoksun tuonut Karoliina Luoma-aho, joka purki ykköstilanteen tehoin 4/5.

Runkosarjassa saavutetut pisteet seuraavat joukkueita jatkosarjoissa. LaVe lähtee Hyvinkään ja Lappeenrannan kanssa tasapisteistä haastamaan neljättä joukkuetta Oulua, mikä on seitsemän pistettä edellä tätä tasaista ryhmää. Jatkosarjan jälkeen paras joukkue etenee pudotuspeleihin ja viimeinen karsii sarjapaikasta Ykköspesiksen kakkosen kanssa.

LaVen pelit jatkuvat keskiviikkona Lappeenrannassa. Perjantaina Hyvinkään Tahko tulee Veikkolaan. Silloin tarvitaan kotiyleisön tuki, jotta äskettäinen kotivoitto Tahkosta voidaan uusia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät