-0.9 C
torstai 28.3.2024

Kirittäret voittoon runkosarjan viimeisessä kotiottelussa

Lappajärven Veikkojen runkosarjan viimeinen kotiottelu pelattiin lauantaina. Vastaan asettui runkosarjan voittoa tavoitteleva Jyväskylä. Jaksojen alut olivat tasaista vääntöä, mutta ratkaisuvaiheissa Kirittärien vahva sisäpeli tuotti riittävän määrän juoksuja jaksojen voittoon.

Avausjaksolla kotijoukkue aloitti vahvasti. Kärki sai rakennettua tilanteen, josta Tanja Tuomelan yritys ei vielä juoksua tuottanut, mutta heti seuraavana lyöjänä Roosa Aho kotiutti välilyönnillä Karoliina Luoma-ahon.

Vierailijat vastasivat vahvasti omassa tasoittavassaan. Emma Nieminen pääsi purkamaan ajolähtöä ja onnistui kotiuttamaan kahdesti eri lyönneillä. Muut vieraiden yritykset nousivat kopeiksi, eikä lisäjuoksuja syntynyt.

Lavettarien toisessa sisävuorossa jatkui hyvä sisäpelivire. Kakkoskärjestä järjestyi kolmostilanne, josta Piritta Kärnä tasoitti pelin Riina Rantalan tuodessa. Tämän jälkeen saatiin pari yritystä lisää, mutta Kirittärien vahva ulkokenttä kesti ne.

Jyväskylä siirtyi toisessa vuorossa uudelleen johtoon Virpi Hukan mallikkaallapussinpohjalyönnillä, joka riitti nopealle Eeva Mäki- Maukolalle.

Kirittäret teki ratkaisevat hajuraon kotijoukkueeseen kolmannessa vuorossa.

Vahvassa lyöntivireessä ollut Saana Sumen avasi hanat ja sen jälkeen neljä eri pelaajaa onnistui kotiutuksissa ja tilanne oli muuttunut hetkessä.

Kun Veikkojen neljäs vuoro ei tuottanut yhdestä yrityksestä huolimatta lisäjuoksuja, kirjattiin avausjakso voitto vieraille.

Toisella jaksolla LaVe avitti Kirittäret johtoon harhaheitolla. Kun Sumen onnistui yllättämään kotijoukkueen linjan, siirtyi se 2-0 johtoon.

Lavettarien toisen jakson alku oli ponneton ja hankaluuksia oli kentällemenoista lähtien.

Jyväskylä lisäsi johtoon toisessa vuorossa Sumenin lyödessä kaksi lisäjuoksua. Veikot syttyi kuitenkin toisessa vuorossa taistelemaan. Saatiin rakennettua paloton ajolähtö, josta kaksi ensimmäistä yritystä eivät tuottaneet tulosta, mutta kolmas onnistui.

Jenna Kallion kolmosjatkeen lyönti karkasi maisemiin tuottaen kotijoukkueelle kolme juoksua, joista yksi oli Kallion kiertämä kunnari.

Kolmannessa vuorossa Kirittäret lisäsivät johtoaan yhdellä, kun Jessi Vatasen lyönti riitti Camilla Kirsilälle vieden vieraat 3-5 johtoon.

Neljännessä vuorossa Kirittäret painoi vuorostaan kaasun pohjaan tehden yhteensä neljä juoksua Niemisen ja Sumenin johdolla. Yksi juoksuista syntyi vapaataipaleella.

Lavettaret kaunisteli viimeisessä vuorossa vielä tilannetta kahdella juoksulla, kun Jutta Herrala iski kavennuksen ja toinen juoksu syntyi harhaheitolla. Jakso päättyi kuitenkin vieraille 5-9.

– Tänään vastassa oli liian kova ryhmä. Ulkopeli ei ollut parhaalla mahdollisella tasolla ja vastustaja sai liikaa tilanteita, joista se rokotti hyvillä lyönneillä, osin tuurilla ja meidän virheillä.

– Sisäpelimme oli tänään muutamaa vuoroa lukuun ottamatta ihan kohtalaista. Saatiin hyvä määrä kolmostilanteita ja myös onnistuneita kotiutuksia. Kentällemenoissa meillä on parannettavaa, summasi pelinjohtaja Tero Tuomela.