-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Tiukkoja tilanteita järviseutulaisjoukkueilla

Alajärven Ankkureiden ja Vimpelin Vedon tiistaiset Superpesis-ottelut tarjosivat jännitettävää etenkin vierasotteluiden toisella jaksolla. Siinä missä Imatran Pallo-Veikot iski Ankkureita vastaan ottelun avausvuorossa viisi juoksua, otti Veto flegmaattisesti pelanneen Lipon kentästä neljä juoksua avausvuorossa. Toisella jaksolla ottelut kääntyivät ikään kuin päälaelleen. Imatran Ukonniemessä edettiin juoksuitta aina neljännen vuoron tasoittavalle, jossa Jere Dahlströmin ratkaisu toi 2–0 (6–1, 1–0) -voiton ja kolme pistettä punapaidoille.

Ankkureiden ainokaisen löi Sami Mikkolanaho ajolähtötilanteessa avausjakson ensimmäisessä vuorossa. ”Mikkis” suuntasi ajolähtötilanteessa lyönnin kakkospuolelle ja kärki Viljo Sillanpää kunnostautui juoksun tuojana. Ankkureiden harmiksi kakkosvahti Sasu Iivarinen joutui jättämään pelin kesken loukattuaan polvensa.

MAINOS

Voittojuoksu uusiksi

Veto tarvitsi pisteidenhakuun supervuoron. Avausjaksolla vierasjoukkue hallitsi Mustapekka Stadionin tapahtumia suvereenisti. Ulkokentän toimivuudesta kielii se, ettei Lippo saanut kuin kaksi kakkostilannetta. Vieraiden sisäpeliä laitettiin jengoilleen avausjakson kolmessa vuorossa yhteensä 11 juoksun edestä. Toisella jaksolla Lippo tuli ensin 2–3:een, sitten rinnalle ja ohi. 5–4-jaksovoiton oululaisille tarjoili Tapani Piri, juoksun toi Ari Lankinen. Supervuorossa Oulu jäi juoksuitta kun taas Vedolta juoksun löi Perttu Ruuska ja toi Sami Haapakoski.

Ottelu oli jo vihelletty päättyneeksi ja joukkueet kiilassa, kun tuomaristo aloitti neuvonpidon. Kotiutustilanteesta tuomittiin Sami Haapakoskelle estäminen ja ottelua jatkettiin. Kahden palon tilanteessa Vedon kapteeni Henri Puputti löi kolmospuolen surriaisen ja Mikko Kanalan vikkelät jalat riittivät ottelun päättäneen voittojuoksun tuomiseen. Puputti löi ottelussa neljä ja ykköspalkittu Perttu Ruuska viisi juoksua. Mikko Kanala toi neljä juoksua ja kärkenä viilettänyt Ville Takala kolme. Vedon ja Lipon kohtaamien päättyi 1–2s (0–11, 5–4, 0–1).

Ankkureiden pelinjohtaja Risto Ojanperä näki IPV:tä vastaan pelatussa ottelussa, etenkin ulkopelissä, olleen hyviä asioita.
– Nyt saatiin tilanteita. Viime pelissä ei saatu tilanteita millään. Me jäimme ponnettomiksi kotiutuksissa ja vähän sähläiltiin sekaan. Lopussa saatu painostus purkautui huonoon osumaan ja edellisvuorossa kahteen ykkös-kolmostilanteen paloon. Jätkät yrittää kaikkensa ja tänään oli hyväilmeinen joukkue.

Ankkureiden ykköspalkittu oli numerolla kaksi pelannut Valtteri Kleemola, joka kirjautti 5/6 kärkilyöntiä. Ankkureiden Kaakon kierros jatkuu keskiviikkona Haminassa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät