-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Jooga, hyvinvointi ja hemmottelu – Onnintuvalla avajaiset perjantaina

Lappajärven uusin yritys tarjoaa rentoutusta, meditointia ja muita hyvinvointipalveluita. Heidi Mehtosen HT Human Touch viettää avajaisia Heidin nimipäivänä, perjantaina 27.7.

– Tervetuloa tutustumaan Onnintuvan eteläpuolen uuteen emäntään, Mehtonen toivottaa.

MAINOS

Avajaispäivänä tarjolla on suolaista ja makeaa kello 12-14. Kivitipun läheisyydessä osoitteessa Nykäläntie 124 sijaitseva liike on auki arkisin kello 10-18 ja kesäviikonloppuisin 10-15.

Heidi Mehtonen kutsuu tutustumaan yritykseensä Lappajärven Onnintuvalla perjantaina.

– Onpas avarat tilat, jotenkin tilavammat kuin aiemmin, sanovat kesäkahvilaan poikenneet kunnan työmiehet. Pöytiä on vähemmän ja sisustuksessa on muitakin uudistuksia. Kansankuppiloiden iskelmät eivät soi, vaan taustamusiikkina kuuluu rentouttava linnunliverrys.

Tuttu Evijärvellä ja Lappajärvellä

Lappajärveläissyntyinen Heidi Mehtonen palasi Pohjanmaalle vuosi sitten. Monille evijärveläisille ja lappajärveläisille hän tuli talven aikana tutuksi kansalaisopiston joogaopettajana.

Mehtosella on yrittäjänä kahdenkymmenen vuoden kokemus pääkaupunkiseudulla. Hänellä on monipuolinen koulutus mm. joogaopettajana, taideterapeuttina ja klassisena hierojana. Lisäksi hän hallitsee esimerkiksi äänimaljarentoutuksen, jalkahoidon, hermoratahieronnan ja intialaisen päähieronnan.

Syyskuussa kansalaisopistossa alkavalla joogakurssilla kokoonnutaan tiistaiaamuisin Kivitipussa. Myös tuolijooga jatkuu tiistaisin. Joogaa harrastavat Suomessa enimmäkseen naiset, mutta viime vuonna Lappajärven kurssilla oli jo mukana kaksi rohkeaa miestä.

Kesän ajan Mehtonen ohjaa aamujoogaa yhdeksältä maanantaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Sään salliessa joogataan Onnintuvan nurmikolla. Hyvän mielen melontaretkiä hän järjestää tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Kolmea intiaanikanoottia ja kalastuskajakkia voi muulloin vuokrata häneltä.

Kolmiosainen retriittipäivä

Monet yritykset ja muut henkilökunnan hyvinvointiin panostavat työnantajat ovat tilanneet Mehtoselta kolmiosaisen retriittipäivän. Mehtonen aloittaa päivän joogaopetuksella, joka tyynnyttää ja tyhjentää stressaavat ajatukset. Toisena on vuorossa fyysisyyttä vaativa taideterapia. Päivän lopuksi äänimaljarentoutus vaikuttaa kokonaisvaltaisesti rauhoittaen.

Viime syksyn kurssilla moni lappajärveläinenkin ehti jo kokeilla äänimaljarentoutusta. Työkalunsa, Tiibetissä käsintehdyt maljat, Mehtonen valitsi huolellisesti itse.

Jokainen äänimalja on yksilöllinen. Sen valmistukseen on käytetty 9 – 12 metallia esimerkiksi kultaa, hopeaa, kuparia, rautaa, tinaa, lyijyä ja sinkkiä. Maljassa syntyvän äänen kulku kehossa rentouttaa, rauhoittaa ja tasapainottaa. Esimerkiksi polttariporukat ja muut elämyksiä kaipaavat ryhmät ovat tilanneet Mehtoselta äänimaljarentoutuksen.

Onnintuvan tiloissa Heidi Mehtonen tarjoaa hermoratahierontaa ja intialaista päähierontaa, Syksyn aikana yhteistyö Kivitipun kanssa tiivistyy. Hemmotteluhoidot ja jalkahoidot ovat varattavissa humantouch.fi sivujen kautta. Haastattelun päätteeksi toimittaja testasi päähierontaa: voi suositella!

T. Tyynelä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät